2019-ий має стати роком змін в інтересах людей – Юлія Тимошенко

Кожен крок влади у нинішньому році мусить враховувати інтереси людей, а сама влада нарешті має стати політично відповідальною перед власним народом та країною.

Із такою ініціативою на своїй сторінці у Facebook виступила Юлія Тимошенко.

Вона нагадала, що серед усього іншого новий рік приніс українцям і нові тарифи на опалення, які для багатьох є непідйомними.

«Українська влада в останні роки невтомно повторює, що вона проводить шалені реформи. Але всі ці реформи, якщо відкинути спекулятивну риторику, спрямовані проти людей. Зростання цін та тарифів, інфляція, розвал цілих державних систем (охорона здоров’я, освіта, наука тощо) – це прямі наслідки таких «реформ»,  – обурилася лідер «Батьківщини».

За словами політика, у сусідній Польщі, яку вітчизняні «реформатори» так люблять називати прикладом для наслідування, напередодні нового року Сейм спеціально зібрався на термінове засідання. І на ньому запровадив мораторій на здорожчання електроенергії для споживачів, заборонив піднімати тарифи.

«Нашим «реформаторам» такий «популізм» і не снився. Терміново вони збираються лише на дерибан бюджетних коштів. І хизуються непопулярними реформами. То зробіть бодай одну популярну. Хоча б для прикладу. У нас 28 років йдуть непопулярні реформи, які несуть непопулярні, неефективні наслідки», – констатувала Голова партії.

На думку Юлії Тимошенко, 2019 рік має змінити ганебну ситуацію. Країна має отримати владу, яка у своїй діяльності керується інтересами людей, а не власним збагаченням.

«Це ніякий не популізм, а необхідність. Це єдиноможливий шлях для влади, що поважає власний народ і власну країну», – підсумувала Юлія Тимошенко.