96% українців постраждали від соціально-економічної кризи

Соціально-економічна криза уже торкнула 96% українців, а мінімальна зарплата і пенсія вперше за роки незалежності лише на 40% покриває необхідний для життя мінімум.

Про це с в ефірі 5 каналу повідомив депутат від фракції «Батьківщина» Іван Крулько.

«Наслідки соціально-економічної кризи, яка охопила Україну, відчули на собі близько 96% населення, відповідно до останніх соціологічних опитувань. І люди вважають основною причиною не війну на Сході, а корупцію, яка поглинула уряд, олігархізацію економіки і некомпетентне управління», – зазначив депутат.

Також він зауважив, що вперше за всі роки незалежності України склалася вкрай негативна ситуація, коли мінімальна заробітна плата та пенсія складає лише 40% від суми, необхідної для найнеобхідніших продуктів на місяць.

«Коли ця цифра складала 80-90% – уряди йшли у відставку. Тому на цьому парламентському тижні необхідно поставити питання стосовно компетентності складу Кабінету Міністрів», – наголосив Іван Крулько.

За його словами, необґрунтованим є відкладання звіту робочої групи щодо тарифів. Це питання потрібно вирішити якнайшвидше, оскільки через місяць Україна вступає в опалювальний сезон.

«Фракція закликає негайно заслухати звіт щодо тарифів та поставити на голосування два законопроекти – про зниження ренти на видобуток газу (№2835), а також законопроект, який передбачає обґрунтовані норми на споживання тепла до встановлення лічильників (№2832). Це потрібно робити терміново, і лише потім розглядати всі інші пункти прядку денного», – вважає народний депутат від «Батьківщини».