АММУ підтримує законопроект депутатів «Батьківщини» щодо бюджетної самостійності

Асоціація малих міст України пропонує всім малим містам районного значення підтримати законопроект про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування податку на доходи фізичних осіб до бюджетів сіл, селищ та міст районного значення (№ 3754), авторами якого є народні депутати від фракції «Батьківщина» Вадим Івченко та Іван Кириленко.

Про це йдеться на сторінці організації у Facebook.

Окрім того, в Асоціації пропонують звернутись з відповідним закликом до Голови Верховної Ради України.

Відповідним законопроектом, зазначають в Асоціації, запропоновано до моменту об’єднання тимчасово привести доходи та видатки міст районного значення до доходів і видатків міст обласного значення з обмеженнями щодо видаткових повноважень.

Фактично цей закон може змінити статус міст районного значення на статус міст обласного значення через внесення змін до Бюджетного кодексу України в частині зарахування податку на доходи фізичних осіб до бюджетів міст районного значення.

Рішення підтримати даний законопроект було одностайно прийнято членами правління АММУ під час чергового засідання, яке відбулося 15 січня в Миргороді.

Нагадаємо, що 5 січня народні депутати від фракції «Батьківщина» Вадим Івченко та Іван Кириленко зареєстрували проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування податку на доходи фізичних осіб до бюджетів сіл, селищ та міст районного значення (№3754).