Андрій Павловський: За соціальну справедливість треба боротися

Соціальна справедливість – один із найцінніших здобутків будь-якого суспільства, тож за неї варто боротися.

На цьому наголосив член Політичної ради партії «Батьківщина» Андрій Павловський під час Всеукраїнського форуму «Нові виклики та можливості соціального розвитку України в рамках асоціації з Європейським Союзом».

Він звернув увагу на результати інтернет-опитування, яке провела Федерація профспілок України:

— 40% респондентів вважають, що «соціальна справедливість» — це  рівність соціальних прав, законність для всіх, захист прав громадян, чесність;
— 15% визначають це поняття як – благополуччя народу, високі зарплати і пенсії у простих людей, доступне житло;
— 13% — соціальні блага за заслугами,  оцінка людини за її особистими якостями;
— 7% — ефективний соціальний захист, підтримка малозабезпеченого населення державою;
— 4% вважає, що соціальної справедливості взагалі не може бути.

«Такі результати свідчать про те, що на сторожі соціальної справедливості повинні стояти держава, політичні партії, громадські організації, інші суспільні структури», — наголосив політик.

За словами Андрія Павловського, більшість населення України вбачають соціальну несправедливість, насамперед у діяльності владних структур, які поглиблюють і без того існуючу прірву між багатством і бідністю.

«Виправлення ситуації залежить від спільних зусиль всіх гілок влади, політичних, громадських організацій, зокрема профспілок, але, на жаль, невідомо коли вони почують один одного», — зазначив Андрій Павловський.

Член Політради «Батьківщини» вважає, що відзначення на державному рівні Всесвітнього Дня соціальної справедливості сприятиме акцентуванню уваги суспільства, органів державної влади, громадських організацій на вирішенні питань соціальної справедливості та соціального захисту громадян України.

Також він наголосив, що «для подолання соціальних, політичних та економічних негараздів в українській державі потрібна сильна, виважена, зорієнтована на національні інтерес соціальна політика, спрямована на адаптацію населення до новацій соціального та економічного життя, на утвердження соціальної справедливості».

«Звичайно, провідна роль у суспільно-політичному управлінні належить державі, тому й необхідно проводити сильну, виважену соціальну політику, спрямовану на вирішення таких завдань як створення чіткої структури органів громадського контролю з конкретно визначеними завданнями; справедливий розподіл суспільного продукту; розумне оподаткування доходів; урегулювання ринку праці і забезпечення ефективної зайнятості населення; регулювання заробітної плати, охорони здоров’я, пенсійної політики, соціальної безпеки, адресної соціальної допомоги тощо», — наголосив Андрій Павловський.

У Форумі «Нові виклики та можливості соціального розвитку України в рамках асоціації з Європейським Союзом» взяли участь представники профспілок та організацій-роботодавців, народні депутати України, представники Адміністрації Президента України, Уряду, ПРООН в Україні, представники міжнародних організацій, наукових інституцій та громадських структур.

У заході, присвяченому Всесвітньому дню соціальної справедливості, також взяла участь народний депутат від «Батьківщина» Олександра Кужель.

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Ставка на професіоналів: «Батьківщина» веде в мери Києва Олексія Кучеренка

«Батьківщина» йде на місцеві вибори з гаслом ЄДИНА НАДІЙНА КОМАНДА

Докладніше

Юлія Тимошенко: Об’єднуємося заради відновлення миру в Україні

Календар новин
Серпень 2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31