Банкова змушує регіональну пресу публікувати фейки про Юлію Тимошенко руками голів адміністрацій, – заява партії

Голови районних державних адміністрацій в окремих регіонах України особисто дають вказівки редакторам місцевої преси на розміщення замовних фейкових матеріалів про лідера партії «Батьківщина» Юлію Тимошенко.

Відповідні факти були зібрані службою безпеки «Батьківщини», зокрема, у Кіровоградській та Дніпропетровській областях.

Так, наприклад, у Світловодському районі чиновники пропонували головним редакторам видань по 5 тисяч гривень за публікацію матеріалу щодо Юлії Тимошенко, який містить неправдиві та непідтверджені дані. Згодом стаття з’явилася у кількох виданнях Кіровоградщини та Дніпропетровщини.

«Батьківщина» знає прізвища конкретних посадових осіб, які займалися протиправною діяльністю. Ці факти накопичуються в партії і будуть належним чином оцінені.

Партія вважає розміщення замовних фейкових матеріалів порушенням базових принципів демократії. Особливо цинічним це виглядає на фоні заяв Банкової про необхідність боротися з фейковими новинами, адже вертикаль голів державних адміністрацій підпорядковується безпосередньо Президенту України.

З огляду на викладені факти, звертаємо на них увагу особисто Міністра інформаційної політики, кума президента Юрія Стеця, а також Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації та всіх державних і громадських організацій, що опікуються свободою слова.

Фейки, «чорнуха» і «джинса» – це явища, неприпустимі в демократичному суспільстві.

Нагадуємо, що законодавство передбачає відповідальність за подібні правопорушення. І ця відповідальність є невідворотною, тоді як влада, що віддає подібні накази, – тимчасова.

Партія «Батьківщина»