«Батьківщина» доб’ється зниження тарифів на комунальні послуги вдвічі, – Юлія Тимошенко

Уряд має два тижні для того, щоб зменшити тарифи на комунальні послуги вдвічі.
Про це повідомила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко в програмі «Подробиці тижня» на телеканалі «Інтер».
«Ми вже поставили уряду вимоги: вдвічі знизити нормативи споживання тепла та газу, ми сподіваємося, що за 2 тижні Яценюк це зробить», — сказала вона.
Юлія Тимошенко також продемонструвала два листи, які направив керівник НКРЕ прем’єр-міністру.
«У листі йдеться про те, що потрібно знизити нормативи споживання газу на одну людину вдвічі. Це означає, що 2 тижні є в прем’єр-міністра, щоб прийняти цю постанову, проект якої йому передав керівник НКРЕ», — повідомила лідер «Батьківщини».
У другому листі керівника НКРЕ, як зазначила Тимошенко, мова йде про «суттєво завищені нормативи споживання тепла на 1 кв. м,  і що треба довести їх до норми».
«Перше, чого ми хочемо добитися, – удвічі знизити нормативи споживання тепла та газу. Це, як мінімум, призведе до зменшення тарифів, які зараз виставили людям, удвічі», — наголосила вона.
На думку Тимошенко, після перегляду норм споживання газу та тепла і усунення корупційної складової тарифи «залишаться не аморальними, не такими, які перетворюються в податок».
З приводу вимог МВФ вона зазначила: «Міжнародний валютний фонд ніколи ніяких дурниць не вимагає. Вони просять: поставте ринково обґрунтований тариф. Тобто такий, який не приносить збитків, це 3 505 гривень за тисячу куб. м. Натомість уряд поставив 7 188 грн. — удвічі більше. МВФ не вимагає сьогодні знімати з людей останню шкіру», — зауважила лідер фракції.
Окрім того, виступаючи в програмі «Подробиці тижня», Тимошенко закцентувала увагу на тому, що зараз в Україні вибрана «помилкова стратегія шокової терапії».
«Батьківщина» залишається членом коаліції, альтернативи якій немає. Але в коаліційній угоді немає такого жорстокого необґрунтованого поводження з людьми. Там не написано, що треба людям затягнути пояси на шию», —  наголосила вона.
Юлія Тимошенко пообіцяла: «Ми будемо робити все для того, щоб припинити таку безглузду соціальну політику, яку назвали шоковою терапією».
«Поки я жива, і поки наша команда працює в політиці, ми не дамо уряду, будучи членами коаліції, так знущатися над людьми», — сказала народний депутат.
Також вона заявила, що, якщо уряд упродовж 2 тижнів не знизить тарифи, «Батьківщина» вимагатиме зниження тарифів у Верховній Раді публічно, «щоб уряд не міг ухилитися від своїх необґрунтованих  і нечесних щодо людей дій».

«Ми вас сам-на-сам з цією бідою не залишимо», — пообіцяла  людям Юлія Тимошенко.