«Батьківщина» добиватиметься скасування незаконних постанов уряду і НКРЕКП до опалювального сезону, – Юлія Тимошенко

«Батьківщина» вимагатиме, щоб суд якомога швидше розглянув позови до уряду та НКРЕКП та до початку опалювального періоду скасував відповідні постанови про підвищення вдвічі ціни на газ, гарячу воду та тепло.

Про це повідомила лідер партії Юлія Тимошенко перед початком засідання Окружного адміністративного суду Києва за її позовом до Кабінету Міністрів України та прем’єра Гройсмана щодо скасування постанови про встановлення єдиної ціни на газ.

«Для позову про скасування постанови Кабміну про підвищення ціни на газ вдвічі є всі підстави. Пан Гройсман і уряд перевищили свої службові повноваження, порушили свої посадові функції та здійснили злочин і встановили не ринкову ціну на газ, а ручну регульовану ціну на газ, суттєво завищену. І зробили це всупереч законодавству», – наголосила лідер «Батьківщини».

Тимошенко повідомила, що народні депутати разом з експертами провели детальний аналіз українського законодавства, зокрема, проаналізували закон про ринок газу, закон про Кабінет Міністрів, закон про ціни та ціноутворення та дійшли висновку, що уряд та прем’єр-міністр не мали законного права встановлювати ціну на газ.

За її словами, «якщо говорять, що ціна на газ ринкова, то вона має встановлюватися ринком, а не в ручному режимі паном Гройсманом в тих межах, в яких йому заманеться».

Юлія Тимошенко також зазначила, що ще одним підтвердженням економічно необґрунтованої ціни на газ є заяви голови уряду про прибутковість НАК «Нафтогаз України» за підсумками року на суму 21 млрд. грн.

Адже, за словами лідера «Батьківщини», це зроблено на завищеній ціні на газ, «прибуток, який витягнули з кишень простих громадян».

«Цей надприбуток тепер буде корупційно розграбований! Ось так вони працюють. Вони не дивляться на закони, не дивляться на Конституцію і просто знущаються над людьми», – обурилася Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» також висловила переконання, що «суд, як би він не був залежний від Порошенка, не зможе не скасувати постанову КМУ про підвищення ціни на газ і не зможе не скасувати рішення НРКЕКП на підвищення вдвічі тарифів на тепло і гарячу воду.

«І якщо суд встановить, що дії уряду та НКРЕКП були незаконні, то має бути відкрите кримінальне провадження щодо Володимира Гройсмана та Дмитра Вовка за перевищення посадових повноважень та знущання над українським народом», – зауважила Голова фракції.

У судовому засіданні разом з лідером «Батьківщини» Юлією Тимошенко беруть участь народні депутати Іван Крулько, Вадим Івченко, Ігор Луценко, Надія Савченко, Олексій Рябчин, екс-міністр ЖКГ Олексій Кучеренко, адвокати та громадські діячі.

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Юлія Тимошенко: Ми покладемо край неоколоніальній політиці, коли країну затягують у борги, ще й змушують утримувати «наглядачів» за свій рахунок

Докладніше

Юлія Тимошенко: До миру потрібно прокладати справжній, реалістичний, справедливий шлях

Докладніше

Юлія Тимошенко ініціює створення спеціальної парламентської місії для досягнення миру

Докладніше
Календар новин
Серпень 2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31