«Батьківщина» домоглася грошової допомоги сім’ям загиблих воїнів АТО

Верховна Рада ухвалила законопроект №6268-1, який дає можливість виплачувати компенсацію родинам загиблих військовослужбовців, якщо вони померли впродовж року після звільнення з військової служби або частково втратили працездатність внаслідок хвороби або поранення, не пізніше, ніж через 3 місяці після звільнення.

«Цим документом ми нарешті можемо віддати тисячам сімей борги, віддати їм шану за героїв, які загинули, захищаючи нас з вами», – написала на своїй сторінці у Facebook, народний депутат від «Батьківщини» Альона Шкрум.

Вона нагадала, що ще 27 лютого законопроект ухвалили в першому читанні і за 2 тижні могли ухвалити у другому. Натомість минуло стільки часу перш, ніж парламент погодився підвищити соціальний захист військовослужбовців.

«Після голосування у першому читанні тривали довгі політичні торги та маніпуляції, перемовини з Міністерством фінансів України, де нас переконували, що грошей в бюджеті немає. Що «занадто багато» помирає наших героїв через хвороби і поранення. Потім були дискусії у парламенті, намагання консолідувати позиції на Комітеті ВРУ з питань безпеки та оборони…», – розповіла політик.

Водночас, зауважила вона, за один день, не читаючи, просували купу необхідних Порошенкові законопроектів, за один день змінювали закони і одночасно за 10 хвилин призначали Генпрокурора без юридичної освіти.

«А от на загиблих військових та їхніх сімей Міноборони та президенту було все одно. Гріш ціна таким державним інституціям, такому парламенту і такій державі, які не виконую своїх повноважень, які не захищають навіть тих, хто охороняє наші кордони і наших громадян», – наголосила Альона Шкрум.