«Батьківщина» домоглася продовження мораторію на продаж сільськогосподарської землі

Завдяки «Батьківщині» Верховна Рада проголосувала за продовження на рік мораторію на продаж сільськогосподарської землі.

Виступаючи з парламентської трибуни, лідер фракції Юлія Тимошенко, наголосила, що «Батьківщина» виступає категорично проти продажу сільськогосподарської землі, адже вона безцінна і від неї залежить добробут країни.

На переконання Голови партії, зараз відкривати ринок землі не можна, адже в селян немає коштів для того, щоб її купити. Інакше всі землі потраплять у руки аграрної мафії.

«Продавати землю можна лише у тому випадку, якщо є селяни, які мають гроші її придбати, а не мафія, яка має гроші викупити все в селян!» – заявила Тимошенко.

Голова фракції також нагадала, що ринкова вартість чорноземів складає 3,5 трильйона євро, що дорівнює 40-річному ВВП України.

Тож Юлія Тимошенко закликала політиків не допустити розбазарювання безцінного національного скарбу, а створити умови для того, «щоб в Україні було 2,6 мільйона фермерських господарств, як у Польщі, а не 30 тисяч, як це є зараз в нашій країні».

«Ми – категорично проти продажу землі! Ми – за продовження мораторію!» – підсумувала Юлія Тимошенко.

Нагадаємо, що сьогодні 236 депутатів Верховної Ради України підтримали законопроект аграрного комітету № 7350, який передбачає продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення на рік. «Батьківщина» одностайно підтримала цей законопроект.

Окрім того, фракція представила в парламенті свій законопроект про продовження мораторію на продаж сільськогосподарської землі на 5 років (№7350-3).

Перед тим «Батьківщина» домоглася, щоб Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин ВРУ таки розглянув законопроекти щодо мораторію на продаж сільськогосподарської землі.

7 грудня «Батьківщина» спільно з фермерами, приватними землевласниками, представниками аграрних профспілок та небайдужими до долі своєї країни громадянами вийшла до Верховної Ради на мітинг з вимогою продовжити мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення.

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Юлія Тимошенко: Ми покладемо край неоколоніальній політиці, коли країну затягують у борги, ще й змушують утримувати «наглядачів» за свій рахунок

Докладніше

Юлія Тимошенко: До миру потрібно прокладати справжній, реалістичний, справедливий шлях

Докладніше

Юлія Тимошенко ініціює створення спеціальної парламентської місії для досягнення миру

Докладніше
Календар новин
Серпень 2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31