«Батьківщина» домоглася, щоб до закону про освіту внесли всі необхідні для країни позиції

«Батьківщина» підтримала законопроект про освіту №3491-д, під час голосування якого були враховані всі зауваження фракції.

Про це Юлія Тимошенко заявила по завершенні голосування у Верховній Раді.

«Сьогодні в парламенті була знакова подія – голосування за освітню реформу. У неї багато недоліків і цей закон ще треба вдосконалювати. Проте «Батьківщина» усім складом боролася, щоб до цього документу були внесені всі ключеві позиції, які потрібні країні», – наголосила вона.

Лідер фракції пояснила, що «Батьківщина» запобігла масовому скороченню шкіл, зокрема в сільській місцевості, та зменшенню кількості вчителів і викладачів

«Ми хочемо, щоб наша освіта була на зовсім іншому рівні. Для цього ми мали би долучити до викладання предметів, як у школі, так і в закладках середньої та вищої ланок, усіх фахівців інтелектуального рівня. І треба було побудувати мотивацію, а саме – зарплату викладачам, педагогам, вчителям. І саме за наполяганням нашої політичної сили зарплата вчителів має бути на рівні трьох мінімальних зарплат – близько 10 тис грн.», – пояснила політик.

Юлія Тимошенко також заявила, що фракція запобігла корупційній моделі створення на базі навчальних закладів «таких собі спільних підприємств із приватними компаніями, які б могли потім претендувати на землю, гуртожитки, будинки освітніх закладів».

«Ми закрили цю лазейку і цей закон фундаментально вписав заборону передачі майна освітніх закладів у будь-яку власність, окрім державної або комунальної, де вони є зараз. Ми захистили від розграбування цілу освітню галузь», – зауважила парламентар.

Окрім того, лідер фракції розповіла, що завдяки наполяганню «Батьківщини» у школи було повернуто медичне обслуговування, харчування, у ПТУ залишилось державне фінансування, враховані вимоги профспілок і тепер головне – «зробити так, щоб це було враховано в держбюджеті на наступний рік».

«Цей закон далекий від досконалості, але він кращий, аніж той, який уряд подав до парламенту. І сьогодні ми вважаємо досягненням нашої команди усі ці зміни, які ми внесли у цей документ. Для освітян та для освіти він буде позитивним», – підсумувала вона.