«Батьківщина» ініціює парламентські слухання щодо ситуації у банківській сфері, – Юлія Тимошенко

«Батьківщина» ініціює проведення комітетських та парламентських слухань щодо проблем у банківській сфері та напрацювання механізмів захисту ошуканих вкладників банків.

Про це лідер фракції Юлія Тимошенко заявила під час круглого столу, у якому взяли участь представники громадських організацій, що об’єднують вкладників різних банків, які постраждали від їх закриття та банкрутства.

«Ми хочемо запропонувати провести відкриті спеціальні парламентські слухання щодо того, що відбувається з банківською системою, втрачених депозитів, кредитів, які не можуть бути повернуті», – зазначила політик.

Тимошенко пояснила, що такі слухання можуть відбутися під егідою Комітету Верховної Ради з прав людини, який очолює народний депутат від «Батьківщини» Григорій Немиря.

«Ми можемо через цей комітет провести усю лінію захисту: від комітетських та парламентських слухань, щоб відпрацювати модель необхідних кроків для захисту вкладників», – пояснила Голова фракції.

Лідер «Батьківщини» з обуренням констатувала, що протягом останніх двох років влада довела країну до хаосу та «реалізує стратегію ліквідації української держави».

«Це – не просто хаос, це достатньо керована стратегічна лінія, яка виконується як мінімум останні два роки. Немає нічого випадкового: кожна дія, кожен закон лягають в стратегію, яка передбачає ліквідацію української держави як конкурента в світі», – констатувала Юлія Тимошенко.

Вона також зауважила, що політика «ліквідації України» розпочалася з обвалу курсу гривні по відношенню до долара, коли Національний банк «з інструменту розвитку країни став інструментом руйнації економіки та життя людей».

«Зменшення курсу гривні стало тією червоною кнопкою, яка була натиснута. А всі негативні процеси, які пішли далі, здійснювалися за «принципом доміно»: коли все по черзі падає», – пояснила Юлія Тимошенко.

Політик упевнена, що за цю негативну ситуацію несуть відповідальність високопосадовці, насамперед, голова НБУ, адже відбулася втрата стабільності банківської системи.

Голова партії також поінформувала присутніх, що «Батьківщина» вийшла з ініціативою звільнення Валерії Гонтаревої з посади голови Національного Банку України, адже саме за її керування банківською системою гривня знецінилася майже втричі, а 80 банків були закриті.

Юлія Тимошенко висловила переконання, що навколо звільнення Гонтаревої сьогодні може створитися певний консенсус в суспільстві і «ми можемо чинити дуже потужний тиск на парламент і на президента».

«Ми не хочемо зараз дати владі жодного шансу довести стратегію руйнації держави до повного завершення. Ми будемо об’єднувати країну, усіх людей, які здатні боротися для того, щоб відстояти Україну та наше життя», – підсумувала Юлія Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» звернулася до присутніх з пропозицією обговорити та запропонувати країні певні кроки, які можуть зупинити руйнівні процеси у банківській сфері.

У роботі круглого столу взяли участь представники громадських організацій «Асоціація постраждалих вкладників «Форум-SOS», «Спілка вкладників АТ «Дельта Банк», «Фінансовий майдан», Комітету захисту вкладників банку «Фінанси та кредит», а також рухів вкладників банків «Михайлівський», «Хрещатик», «Фінансова ініціатива», «Євробанку», «Київська Русь» та ін.

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Партія «Батьківщина» вимагає звіту уряду про ситуацію у сфері ЖКГ і пропонує свій план наведення ладу в галузі.

Докладніше

Дорогі первомайці!

Докладніше

Партійна конференція: Миколаївська Батьківщина висунула понад 700 кандидатів в депутати різних рівнів

Докладніше
Календар новин
Вересень2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30