«Батьківщина» категорично проти об’єднань навколо корупції в уряді та дерибану бюджету

«Батьківщина» виступає категорично проти об’єднань навколо корупції в уряді та дерибану бюджету.

Про це заявив заступник Голови фракції Сергій Соболєв в інтерв’ю журналістам, коментуючи об’єднання БПП, «Народного фронту» і Радикальної партії Ляшка.

«Це об’єднання за інтересами для чергового дерибану держбюджету. Ми в такі ігри не граємо. Якщо це нова парламентська більшість, то треба назвати це парламентською більшістю. Інших варіантів бути не може. Об’єднання трьох, які дорівнюють нулю – БПП, «Народного фронту» і радикалів – це протилежність тому, що зараз об’єднало людей на вулиці, які сповідують абсолютно інші цінності, які дійсно пройшли війну,  які дійсно розуміють, що відбувається в тилу і на фронті», – наголосив він.

На думку Соболєва, об’єднання людей на вулиці є перспективним, і партія «Свобода», як і в попередньому скликанні парламенту, де домінували комуністи і Партія регіонів, робила свою добру справу.

«Ця політична сила має бути представлена в майбутньому парламенті», – додав народний депутат.

Зі свого боку член фракції «Батьківщина» Сергій Власенко зазначив, що питання не в якомусь об’єднанні, а в тому, «що відбувається в державі, хто підтримує цей рух в нікуди, а хто не підтримує».

«Я, наприклад, готовий об’єднатися навколо закону про окуповані території, об’єднатися за зниження тарифів, за абсолютно іншу соціальну політику, яка б дозволила громадянам України індексувати заробітні плати та пенсії і отримувати доходи на належному рівні. Я готовий  об’єднуватися за реформу податкової системи, яка б допомогла запрацювати бізнесу, об’єднатися навколо заборони продажу сільськогосподарських земель. А об’єднатися в якусь квазіструктуру для того, щоб підтримувати цей хибний антиукраїнський курс, – це точно неправильно», – пояснив парламентар.

Сергій Власенко зауважив, що, не маючи політичної можливості увійти до коаліції, Радикальна партія створює якісь квазіоб’єдння для того, щоб мати політичну можливість своїми голосуваннями підтримувати більшість.

«Вони й так це роблять вже на постійній основі. Спочатку кричать: «Скотиняки і поганий бюджет», а через пару хвилин, отримавши 480 млн грн, вони вже голосують за бюджет, який ще п’ять хвилин тому називали антинародним», – зауважив депутат.

За його словами, партія «Батьківщина» – це ідеологічна політична сила, яка виступає за ідеологічні об’єднання.

«Ми точно не готові об’єднуватися навколо величезної корупції в уряді, ми точно не готові об’єднуватися навколо дерибану, а саме це, ймовірно, було основною метою об’єднання трьох політичних сил», – заявив Власенко.

Він також додав, що  зазначені партії, як вогню, бояться прийти до людей і отримати від них кредит довіри.

«Згідно з опитуваннями, рейтинг «Народного фронту» – 0, рейтинг БПП за останні роки впав у два-три рази. Саме тому вони об’єднуються навколо того, щоб зберігати цей абсолютно хибний курс і цей антиукраїнський уряд», – підсумував політик.