«Батьківщина» категорично проти продажу землі сільськогосподарського призначення

Земля сільськогосподарського призначення не повинна бути товаром. Про це лідер фракції Юлія Тимошенко заявила в ефірі програмі «Шустер live» на телеканалі «112 Україна».

«Коли уряд вважає, що зараз великою панацеєю є продаж сільськогосподарської землі з молотка, то тут є гарна цитата Марка Твена: «Вкладайте гроші в землю, бо її вже зараз не виробляють!» – сказала вона.
Юлія Тимошенко повідомила, що «Батьківщина» виступає категорично проти продажу землі сільськогосподарського призначення.
«У нас є одна цінність – це сільськогосподарська земля! І якщо зараз кинути її на ринок, то це буде та сама ваучерна приватизація: знову нуль доходів у бюджет, нуль прибутків людям. І буде знову десяток монополістів, які будуть паразитувати й тримати батраками все сільське населення… Не можна цього робити! Сільськогосподарська земля не може зараз стати товаром!» – наголосила лідер фракції.

Тимошенко також запитала: «Де гарантія, що мільярдні золотовалютні резерви Росії не прийдуть і не будуть купувати нашу сільськогосподарську землю через підставних осіб, тим паче з п’ятою колоною в українській політиці?»
За словами Голови партії, держава може викупати землю через Земельний банк у власників паїв по ринковій ціні.
Тому Юлія Тимошенко вважає, що необхідно захищати державну власність та стратегічні об’єкти: «Треба діяти розумно, бо якщо зараз, під час війни, вивалити всю нашу власність на продаж, то за копійки скуплять ті самі дев’ять родин всю цю власність, і нічого не отримає ні держава, ні бюджет, ні інвестицій не буде, ні правильного розумного управління…»
«Обрана на сьогодні соціально-економічна стратегія країни є хибною і помилковою та призводить до повної стагнації країни, крайнього зубожіння людей, тож має бути негайно змінена – інтелектуально, грамотно, цивілізовано та професійно», – зазначила народний депутат.

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Ставка на професіоналів: «Батьківщина» веде в мери Києва Олексія Кучеренка

«Батьківщина» йде на місцеві вибори з гаслом ЄДИНА НАДІЙНА КОМАНДА

Докладніше

Юлія Тимошенко: Об’єднуємося заради відновлення миру в Україні

Календар новин
Серпень 2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31