«Батьківщина Молода» розгорне у Києві найбільший у світі прапор України

У середу, 23 серпня, о 18:00 на Софійській площі у Києві відбудеться розгортання найбільшого у світі стягу України, присвячене Дню Державного прапора України.

На киян та гостей міста чекають українська музика, патріотичний аквагрим, конкурси для наймолодших, патріотичні фотосесії та інші активності.

Прапор-велетень вже побував у Кракові (Польща) та понад 50 містах України, зокрема, у Києві, Львові, Луцьку, Івано-Франківську, Чернівцях, Хмельницькому, Черкасах, Херсоні, Миколаєві, Одесі, Дніпрі, Маріуполі, Черкасах, Чорноморську, Червонограді, Бахмуті, Покровську, Мелітополі, Дрогобичі, Умані, Каневі, Борисполі, Фастові, інших містах та знову повертається до столиці.

Нагадаємо, найбільший у світі Державний прапор України виготовлено за ініціативи «Батьківщини Молодої» до Дня Незалежності України ще 2012 року. Тоді його розгорнули в Києві біля університету імені Тараса Шевченка та тим самим встановили рекорд. Подію занесли в Книгу рекордів України, офіційно зафіксувавши, що цей державний прапор України є найбільшим у світі.

Розмір полотна становить 60 на 40 метрів, площа – 2400 квадратних метрів. Відтоді зародилась традиція розгортати його в різних куточках України.