«Батьківщина» може виграти вибори у Раду, а Тимошенко – стати президентом

Якщо б вибори президента України відбулися в середині березня, на них могла б перемогти Юлія Тимошенко.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Серед тих, хто визначився і пішов би на вибори, 20,9% проголосували б за Тимошенко.

За діючого главу держави Петра Порошенка проголосували б 17,9%, за Олега Ляшка – 12,0%, за мера Львова Андрія Садового – 10,3%, за екс-міністра оборони Анатолія Гриценка – 9,6%, за лідера «Опозиційного блоку» Юрія Бойка – 9,5%, за лідера «Свободи» Олега Тягнибока – 4,1%.

Крім того, за екс-лідера «Правого сектора» Дмитра Яроша готові голосувати 3,9% опитаних, за Сергія Тігіпка – 3,4%, за лідера комуністів Петра Симоненка – 2%, за Геннадія Корбана – 1,3%, за Валентина Наливайченка – 1,2%.

У разі виборів до Верховної Ради, згідно з цим опитуванням, за «Батьківщину» готові голосувати 18,6% тих, хто визначився зі своїм вибором.

Ще 13,2% готові голосувати за «Опозиційний блок», 11,4% – за «Блок Петра Порошенка», 10,9% – за «Самопоміч», 10,9% – за Радикальну партію, 6,2% – за «Свободу», 5,1% – за «Громадянську позицію», 4,1% – за партію «Рух за очищення» (наразі такої партії не існує), 2,6% – за «УКРОП», 2,5% – за «Національний рух Дмитра Яроша».

Партія прем’єра Арсенія Яценюка, яка виграла минулі вибори, здатна набрати лиш 1,9%.

Опитування проводилося з 23 лютого по 8 березня 2016 року на замовлення клієнта. Методом особистого інтерв’ю опитано 2039 респондентів, що мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім Криму).

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

Українська правда