«Батьківщина» на своїх вимогах стоятиме фундаментально, – Юлія Тимошенко

Фракція «Батьківщина» вимагає виконати її вимоги та ухвалити рішення, які дозволять покращити життя людей, а вже потім вирішувати питання про створення коаліції.

Про це Юлія Тимошенко наголосила під час свого виступу з трибуни Верховної Ради України.

«Якщо ми хочемо зберігати цей парламент, то треба всім разом створити 10-15 ультимативних вимог, які треба провести до будь-якого формування коаліції і які стосуються життя людей», – заявила лідер фракції.

Юлія Тимошенко нагадала вимоги фракції «Батьківщина», виконання яких є умовою входження до коаліції, зокрема:

– задовольнити ультимативні вимоги бізнесу до влади, сформовані на Всеукраїнському форумі бізнесу, який нещодавно відбувся у Києві;

– ухвалити рішення щодо порятунку аграрного сектору – продовження мораторію на продаж сільськогосподарської землі, введення пільгового оподаткування для фермерських господарств, передбачення в державному бюджеті декілька мільярдів на підтримку фермерських господарств;

– провести індексацію зарплат та пенсій та скасувати податок на пенсії;

– суттєво відкоригувати тарифи для людей, зробити їх економічно обґрунтованими.

«Якщо ми побачимо, що ці умови виконано і що запропоновані кадрові зміни не декларують знову єдність олігархії з політиками, ми маємо з вами тоді подумати, як зберегти цей парламент, якщо в цьому є сенс», – пояснила політик.

Юлія Тимошенко також уточнила, що ці вимоги «Батьківщини» задекларовані на спільній зустрічі лідерів фракцій з президентом, спікером та прем’єр-міністром.

«Робите для людей щось як аванс – потім ми щось створюємо! Не робите нічого для людей – тоді всі йдуть на вибори!» – підсумувала політик.

Лідер «Батьківщини» вкотре наголосила: «Фракція на цих вимогах стоятиме фундаментально!»

Окрім того, Юлія Тимошенко розкритикувала процес переформатування коаліції: «Адже усі кулуарні переговори, які зараз ведуться, вони замикаються на тому, що дві найбільші фракції – «Народний фронт» та Блок Петра Порошенка – поміняються місцями в президії: БПП з президії Верховної Ради піде в урядову президію, а «Народний Фронт» з президії уряду перейде в президію Верховної Ради».