«Батьківщина» наполягає на негайному розгляді в Раді питань індексації зарплат і пенсій

На сьогоднішньому засіданні Ради коаліції фракція «Батьківщина» наполягатиме, щоб питання щодо індексації зарплат і пенсій та скасування оподаткування пенсій були першочерговими наступного пленарного тижня.

Про це заявила лідер фракції Юлія Тимошенко в ефірі Національного радіо.

«Перше питання, яке порушуватиметься на Раді коаліції, це питання індексації зарплат. Також потрібно скасувати податок на пенсію. Україна – єдина в світі країна, яка обкладає пенсії податком», – сказала вона.

За словами Тимошенко, уряд має можливості для фінансування цих потреб, адже перевиконання бюджету становить 21 млрд. грн., на казначейському рахунку щодня налічується 68 млрд. грн., а на індексації пенсій та зарплат потрібно лише 24 млрд. грн., тобто цих грошей «достатньо для того, щоб проіндексувати доходи людей».

Лідер «Батьківщини» розкритикувала хибну політику «шокової терапії», яку проводить уряд у соціальній сфері, та нагадала, що за даними ООН за межею бідності в країні живуть понад 80% людей.

«ООН звернула увагу на те, як живуть українці, й визначила, що за межею бідності в Україні проживає більше 80% людей, а прожитковий мінімум у країні наближається до порогу бідності найбідніших африканських держав. Це – результат, наслідок тієї політики, яка вже півтора року проводиться цим урядом», – зауважила вона.

Юлія Тимошенко нагадала, що за підрахунками ООН прожитковий мінімум становить 50 дол. США, середня зарплата – 127, а пенсія – 63 дол. США.

«Це означає, що найбідніша африканська країна живе заможніше, ніж українські громадяни», – наголосила народний депутат.

Така ситуація, на думку політика, є наслідком «безглуздої, непрофесійної, а іноді й корупційної, злочинної політики».

Тимошенко вважає, що її треба припиняти, бо це може призвести «до політичного та соціального краху країни».

«Я не є спільником цієї політики, я її не підтримую. У коаліційній угоді не прописана така політика зубожіння людей, практично позбавлення людей останніх засобів для існування. Таку політику треба припиняти», – наголосила лідер «Батьківщини».

Юлія Тимошенко також резюмувала: «Треба негайно змінювати цю хибну стратегію та змінювати ставлення до людей, до економічних та соціальних реформ!»

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Юлія Тимошенко: «Батьківщина» готує подання до Конституційного суду щодо скасування підписаного президентом закону про гральний бізнес

Докладніше

«Кандидати в депутати не повинні потрапляти в залежність від партії» — Вадим Підберезняк

Докладніше

Ставка на професіоналів: «Батьківщина» веде в мери Києва Олексія Кучеренка

Календар новин
Серпень 2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31