«Батьківщина» наполягає на невідкладному зверненні до Міжнародного кримінального суду в Гаазі

Фракція «Батьківщина» наполягає на негайному прийнятті Верховною Радою впродовж поточного пленарного тижня низки важливих рішень у зв’язку із різким загостренням ситуації на Донбасі і фактичною відмовою в односторонньому порядку бойовиків та Росії виконувати положення Мінських угод.

Про це сьогодні, під час виступу на Погоджувальній раді голів фракцій ВР повідомила Юлія Тимошенко.

Зокрема, за словами лідера «Батьківщини», українському парламенту в найкоротші терміни необхідно:

— Прийняти у вівторок 3 лютого заяву про звернення ВР до Міжнародного кримінального суду в Гаазі за процедурою Ad hoc (тобто, напряму, виключно для вирішення конкретного завдання) з метою притягти до кримінальної відповідальності представників влади Російського Федерації, винних у військових злочинах на території України.
Це дасть змогу не чекати завершення процесу ратифікації парламентом Римського статуту.
Відповідна постанова зареєстрована у секретаріаті Верхової Ради.

— Терміново ухвалити за ініціативою громадськості законопроект, який врегулює роботу волонтерів, що працюють на забезпечення української армії, але поки що знаходяться в Україні поза законом. Цей закон дозволить скасувати всі бюрократичні перепони та обмеження для волонтерської діяльності.

— Крім того, «Батьківщина» наполягає на заслуховуванні у п’ятницю, 6 лютого звіту уряду щодо застосування Україною санкцій до РФ в таких само масштабах, як це роблять ЄС, США та інші країни, що сьогодні підтримують Україну, і як це передбачено рішенням РНБО.

«Батьківщина» закликає парламент ухвалити законопроекти в інтересах місцевого самоврядування

Фракція «Батьківщина» вимагає негайно переглянути державний бюджет, Бюджетний та Податковий кодекси, а також ухвалити 10 законопроектів, які врегулюють фінансову ситуацію у сільських, селищних громадах та громадах малих міст районного підпорядкування. З цією метою пропонується провести спеціальне засідання ВР у четвер, 5 лютого.

Про це на Погоджувальній раді голів фракцій ВР заявила Юлія Тимошенко.

Відповідні законопроекти, покликані прискорити процес децентралізації в Україні, розроблені фракцією «Батьківщина» спільно з місцевими громадами, погоджені з асоціаціями міст, сіл та селищ та вже зареєстровані у Верховній Раді.

«Батьківщина» також наполягає на терміновому внесенні змін до законодавства, яке регулює проведення місцевих виборів. Йдеться, насамперед, про скасування мажоритарної системи, як найбільш корупційної складової виборів до місцевих органів влади.

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Ставка на професіоналів: «Батьківщина» веде в мери Києва Олексія Кучеренка

«Батьківщина» йде на місцеві вибори з гаслом ЄДИНА НАДІЙНА КОМАНДА

Докладніше

Юлія Тимошенко: Об’єднуємося заради відновлення миру в Україні

Календар новин
Серпень 2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31