«Батьківщина» наполягає на підвищенні соціальних стандартів, – Юлія Тимошенко

«Батьківщина» пропонує парламенту ухвалити законопроект №4316 про внесення змін до держбюджету щодо підвищення та повернення соціальних виплат.

Як заявила автор законопроекту, Голова фракції Юлія Тимошенко, презентуючи документ у парламенті, пропонується відновити соціальні виплати в рамках балансу видатків та доходів Держбюджету-2016.

За словами Тимошенко, фракція «Батьківщина» почала працювати над розробкою відповідного законопроекту відразу після ухвалення бюджету на поточний рік разом з найкращими спеціалістами з соціальних питань.

«Виявилося, що Держбюджет-2016 має грубі арифметичні помилки, які стосуються рівня життя людей, а також в ньому недовраховані ключові соціальні видатки, які потрібні сьогодні людям, зокрема повністю забуто і втрачено фінансування професійно-технічної освіти, діти 1-4 класів були позбавлені мінімальних сніданків, склянки молока і печива…» – зазначила Тимошенко.

Окрім того, за її словами, в бюджеті-2016 були скорочені видатки, передбачені для лікування дітей-інвалідів, було майже анульовано допомогу на дітей з малозабезпечених сімей.

«Кожна людина, яка була захищена, втратила цей захист так чи інакше: чорнобильці, афганці, пенсіонери-інваліди, інваліди АТО», – обурилася лідер «Батьківщини».

Тож Тимошенко зазначила: «Ми розробили законопроект, який у балансі з доходами і видатками, повністю прибирає всі ці вади».

«Якщо ми не кнопкодави уряду, ми зобов’язані сьогодні розпочати цю дискусію», – наполягає народний депутат.

Лідер «Батьківщини» закликала парламент ухвалити документ у першому читанні та розпочати спільну роботу з урядом над зазначених законопроектом.

«Я знаю, що Блоку Петра Порошенка і Народному фронту дана команда блокувати цей законопроект тільки тому, що він від «Батьківщини», – додала Голова фракції.

Коментуючи в інтерв’ю журналістам голосування парламенту за зазначений законопроект, Юлія Тимошенко зазначила, що «цей закон сьогодні знищено, оскільки уряд не планує жодної копійки додавати людям, не планує чесно поводитися з бюджетом, а планує далі здійснювати корупцію на бюджетних коштах і  не хочуть нічого міняти».

«Ми будемо ще раз перевносити цей законопроект до Верховної Ради і будемо ще раз просити, щоб високопосадовці зглянулися над людьми і почали працювати для народу», – заявила лідер «Батьківщини».