«Батьківщина» не голосуватиме за так звану пенсійну реформу, – Юлія Тимошенко

«Батьківщина» категорично не буде голосувати за так звану пенсійну реформу.

Про це заявила лідер фракції Юлія Тимошенко в інтерв’ю журналістам у кулуарах парламенту.

«Кожен, хто голосуватиме за цю пенсійну реформу, буде діяти проти України, проти всіх майбутніх пенсіонерів та проти справедливості», – сказала вона.

Тимошенко також повідомила, що фракція «Батьківщина» обурена намаганнями президента та прем’єра керувати парламентом та депутатами в ручному режимі та оптом ухвалювати так звані реформи.

«Сьогодні Володимир Гройсман, порушуючи всі регламенти, прибіг до Верховної Ради та намагається управляти нею – новий директор парламенту», – обурилась Голова фракції.

За словами лідера «Батьківщини», сьогодні у ВРУ хочуть оптом все проголосувати, зокрема й пенсійну реформу, «тому що в кулуарах парламенту за хабарі, за «відкати» з бюджету, за незаконний чорний бізнес вже домовилися роздати всі цукерки «Рошен» і все проголосувати за раз – ганебну судову реформу та пенсійну реформи».

«На жаль, Верховна Рада втягнута в тотальну корупцію», – переконана Тимошенко.

Вона також зауважила, що в так званій пенсійній реформі влада прикрила всі недопустимі речі нібито підвищенням та індексацією пенсій та скасуванням 15%-го податку на пенсії працюючих пенсіонерів, «але в це вони упакували тотальне знищення прав пенсіонерів в Україні».

Юлія Тимошенко пояснила, що влада намагається провести 65 років виходу на пенсію через механізм збільшення 10 років трудового стажу.

Окрім того, на 35% скорочується розмір пенсій, оскільки пропонується знизити з 1,35 до 1 коефіцієнт за кожний відпрацьований рік при нарахуванні пенсії.

Також пенсіонери позбавляються всіх пільг за роботу у важких умовах, зауважила політик.

Лідер «Батьківщини» вважає, що перш за все влада мала б виконувати чинні закони, зокрема з про індексацію та осучаснення пенсій, які протягом 3,5 років не виконується.

Вона нагадала, що в парламенті зареєстровано окремий законопроект про скасування 15%-го податку на пенсії працюючих пенсіонерів.

«Фракція «Батьківщина» категорично не буде голосувати за цю пенсійну реформу. Всі майбутні пенсіонери позбавляються своїх прав у цій «реформі», а зекономлені гроші вони хочуть знову між собою корупційно поділити», – підсумувала Юлія Тимошенко.