«Батьківщина» одностайно підтримала скасування недоторканності

Фракція «Батьківщина» у повному складі проголосувала за законопроєкт про зняття депутатської недоторканності у першому читанні.

Заступник Голови партії Іван Крулько в коментарях журналістам заявив, що команда Юлії Тимошенко завжди була послідовним прихильником зняття недоторканності з усіх: президента, депутатів і суддів, бо вважає, що всі мають бути рівними перед законом.

«Рівність перед законом – це коли немає обраних, яких не можна притягнути до кримінальної відповідальності за порушення законів, корупцію, мародерство на війні тощо», – пояснив він.

Водночас, народний депутат зауважив, що паралельно зі зняттям недоторканності треба піднімати рівень правоохоронної та судової системи в Україні, боротьби із корупцією, прописати особливості роботи Верховної Ради України за однопартійної системи, повернути у Регламент ВРУ норми про порядок діяльності та формування опозиції, її статус, виключені за часів Януковича у 2010 році задля узурпації влади, аби не було спокуси зловживання законом заради політичних розправ.

Нагадаємо, у перший день роботи Верховної Ради 9-го скликання «Батьківщина» заявила, що не переходитиме в опозицію. Команда Юлії Тимошенко готова підтримувати усі ініціативи президента, які йтимуть на користь людям.

Водночас виступатиме проти рішень, які зазіхатимуть на державний суверенітет, національну ідентичність, права українців та погіршуватимуть рівень їхнього життя. А також відстоюватиме чітке дотримання регламенту під час роботи парламенту.