«Батьківщина» переконливо просить лідерів країн «нормандської четвірки» забезпечити негайне звільнення Надії Савченко

Фракція «Батьківщина» звернулась до учасників переговорів щодо врегулювання конфлікту на Сході України у «нормандському форматі» з проханням у першорядному порядку вирішити питання негайного звільнення народного депутата, члена ПАРЄ Надії Савченко, відповідно до норм Статуту ПАРЄ та Мінських домовленостей. Сьогодні час її життя йде вже на дні і години!

 

Про це йдеться у відкритому листі, з яким фракція «Батьківщина» звернулася на адресу президента РФ В.Путіна, президента України П.Порошенка, президента Франції Ф.Оланда, канцлера Німеччини А.Меркель.

 

У своєму зверненні «Батьківщина» також наполягає на негайному допуску до Надії лікарів з України або міжнародного консиліуму, оскільки тюремним медикам вона не довіряє.

 

Крім того, депутати фракції вважають, що особи, причетні до незаконного переслідування Надії Савченко та до знущань над нею, мають підпадати під дію міжнародних санкцій за прецедентом «списку Сергія Магнітського». Тому «Батьківщина» формує для подання до відповідних європейських інституцій, до «нормандської четвірки», а також до Конгресу і Сенату США «список Савченко» за аналогією зі «списком Магнітського». Події з Сергієм Магнітським відбувалися в тому самому СІЗО, де зараз перебуває Надія Савченко, а «лікували» його ті самі лікарі.

 

 

Довідково

 

 

Президенту Російської Федерації

Володимиру Путіну,

Президенту України

Петру Порошенку,

Президенту Французької Республіки

Франсуа Олланду,

Канцлеру Федеративної Республіки Німеччина

Ангелі Меркель

 

Звернення фракції партії «Батьківщина» у Верховній Раді України до учасників переговорів щодо врегулювання конфлікту на Сході України у «нормандському форматі»

 

 

Сьогодні, 20 лютого 2015 року,  виповнилося 70 днів, відколи у московській в’язниці голодує Надія Савченко – громадянка України, офіцер, депутат Верховної Ради України та член Парламентської Асамблеї Ради Європи. Це її відчайдушний протест проти викрадення з суверенної території України та безпідставного позбавлення волі, попри абсурдність звинувачень та набуття нею імунітету як члена ПАРЄ.

 

Законодавством Російської Федерації визнано такий імунітет шляхом ратифікації 23 лютого 1996 року Статуту Ради Європи. Його Розділ 8, ст. 40 передбачає імунітет від судового переслідування та арешту членів ПАРЄ. Однак у справі Надії Савченко ця законодавча норма грубо ігнорується.

 

Станом на поточний момент Надія Савченко відмовилася від медикаментозної підтримки життєвих функцій організму через те, що не довіряє якості ліків, які вводяться їй через катетери, та через болісні запалення, що спричиняють ці процедури. Фактично йдеться про тортури.

 

Дуже тривалий термін голодування ставить Надію Савченко на межу загибелі, але адміністрація закладу ув’язнення не допускає до неї лікарів з України, або міжнародного консиліуму. Стан її здоров’я цілковито залежить від лікарів тюремної лікарні, яким вона не довіряє.

 

Депутати фракції партії «Батьківщина» у Верховній Раді України вважають, що особи причетні до незаконного переслідування Надії Савченко та до знущань над нею мають підпадати під дію міжнародних санкцій за прецедентом «списку Сергія Магнітського».

 

«Батьківщина» звертається до учасників переговорів у «нормандському форматі» з невідкладним і наполегливим проханням у першорядному порядку вирішити питання негайного звільнення Надії Савченко відповідно до норм Статуту ПАРЄ, а також термінового допуску до неї лікарів з України або міжнародного консиліуму.

 

Час її життя йде вже на дні і години!

 

Голова фракції партії «Батьківщина» у Верховній Раді України

Юлія Тимошенко

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Юлія Тимошенко: Ми покладемо край неоколоніальній політиці, коли країну затягують у борги, ще й змушують утримувати «наглядачів» за свій рахунок

Докладніше

Юлія Тимошенко: До миру потрібно прокладати справжній, реалістичний, справедливий шлях

Докладніше

Юлія Тимошенко ініціює створення спеціальної парламентської місії для досягнення миру

Докладніше
Календар новин
Серпень 2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31