«Батьківщина» підписала проект постанови про відставку уряду

Депутати від «Батьківщини» підписали проект постанови щодо відставки уряду та прем’єр-міністра, ініційований депутатами фракції Блоку Петра Порошенка.

Про це Юлія Тимошенко повідомила журналістам в кулуарах парламенту.

«Сьогодні фракція «Батьківщина» в повному складі підписала проект постанови про відправлення у відставку уряду Яценюка, причому ініціювали збір підписів депутати Блоку Петра Порошенка. На цей час зібрано вже понад 70 підписів», – повідомила вона.

Юлія Тимошенко також вважає неприйнятним урядовий проект Податкового кодексу, у зв’язку з цим вона розкритикувала наміри Кабміну збільшити податкове навантаження на людей.

За словами лідера «Батьківщини», уряд не може налагодити роботу економіки та «пішов хибним шляхом постійного збільшення податкового тиску».

Юлія Тимошенко пояснила, що в урядовому проекті Податкового кодексу, зокрема, запропоновано підняти податок на доходи громадян з 15 до 20%, збільшити податок на прибуток підприємств з 18% до 20%, підняти податок на нерухомість для всіх громадян, скасувати пільгове оподаткування для аграріїв, малого та середнього бізнесу, а оподаткування дивідендів багатих людей залишити на рівні 5%.

«Великим латифундистам, великим монополіям уряд залишає пільгове оподаткування дивідендів на рівні 5%, натомість, підвищується податковий тиск на людей, які не можуть вже звести кінці з кінцями!»- обурено сказала Голова фракції.

Політик наголосила, що проект Податкового кодексу в редакції уряду є неприйнятним.

«Те, що уряд взагалі пропонує збільшення податкового навантаження, – це є трагедією для України, і цей уряд треба негайно звільняти!» – підсумувала Юлія Тимошенко.