«Батьківщина» підтримала введення воєнного стану в прикордонних областях України

Фракція «Батьківщина» одностайно підтримала Закон про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» (№9338).

«Сьогодні ми були за крок до узурпації влади та встановлення нової диктатури. Спільними діями у парламенті нам вдалося відстояти демократію, при цьому забезпечивши військових необхідними інструментами для захисту нашої країни», – написала на своїй сторінці у Фейсбук Юлія Тимошенко.

За словами Голови партії в процесі обговорення вона попередила, що її команда готова голосувати за воєнний стан, але не готова підтримати руйнацію прав і свобод українців під цим прикриттям.

«Президент публічно заявив з трибуни Верховної Ради, що обмеження прав і свобод громадян він застосує тільки у випадку наземної російської воєнної агресії. Дай Боже, цього ніколи не станеться. І всі наші полонені повернуться додому», – зазначила політик.

Також депутати від «Батьківщини» проголосували за призначення президентських виборів на передбачену Конституцією дату та підтримали звернення Верховної Ради до міжнародних інституцій у зв’язку із черговим актом агресії РФ проти України.

Нагадаємо, після тривалих консультацій опозиційні сили у Верховній Раді змусили президента внести новий указ, в якому 60-денний термін воєнного стану було замінено 30-денним, а особливий порядок вводиться не по всій території держави, а лише в областях, розташованих вздовж російського кордону, придністровської ділянки молдавського кордону та на узбережжі Чорного та Азовського морів. Також парламент призначив вибори президента на 31 березня 2019 року.