«Батьківщина» підтримала закон, який дозволяє підприємцям працювати без касового апарату, якщо їх річний дохід не перевищує 1 млн. грн.

1 липня Верховна Рада ухвалила законопроект №1088 «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», який дозволяє підприємцям працювати без касових апаратів, якщо їх річний дохід не перевищує 1 млн. гривень на рік. За нього проголосувало 248 депутатів.
Фракція «Батьківщина» одностайно підтримала цей документ, якого давно чекав увесь дрібний бізнес України.
Проголосований закон став компромісним варіантом між депутатами, урядом і більшістю з 600 тисяч підприємців другої групи єдиного податку, хоча «Батьківщина» наполягала на ухваленні законопроекту, яким від касових апаратів звільнялися підприємці з річним обігом 1,5 млн. грн.
На превеликий жаль, уряд у цей закон доклав свою ложку дьогтю, внісши поправку, згідно з якою тепер будь-кого, хто не користується касовим апаратом, контролюючі органи мають право перевіряти за спеціальною методикою Кабінету Міністрів.
У зв’язку з цим, фракція «Батьківщини» вимагатиме негайного скасування відповідної поправки, яка, по суті, дає право уряду розпочати тотальні перевірки малого і середнього бізнесу.