«Батьківщина» підтримує ініціативу про продовження роботи парламенту до вересня

«Батьківщина» підтримує ініціативу про продовження роботи поточної сесії Верховної Ради до вересня.

Про це повідомив народний депутат від фракції Борис Тарасюк на засіданні Погоджувальної ради лідерів парламентських фракцій та комітетів.

За його словами, «Батьківщина» запропонувала до порядку денного сорок один законопроект, які вважає пріоритетними, зокрема щодо створення ТСК з деофшоризації, аграрні питання, питання тарифів, соціальні та економічні питання, питання правової політики та захисту прав ошуканих вкладників.

Як зауважив парламентар, лише один проект закону з 41-го включено до порядку денного.

Борис Тарасюк звернувся до голови Верховної Ради з проханням обов’язково включити до порядку денного поточного пленарного тижня законопроекти, які вже мають висновки профільного комітету – №5700 та №5701 – щодо ідентифікації працівників  поліції та військовослужбовців Національної гвардії.

До того ж, депутат від «Батьківщини» висловив занепокоєння низкою законопроектів, які включені до порядку денного, хоча навіть не мають текстів до другого читання та не дотягують до того, щоб називатися «реформістськими». Зокрема йдеться про урядовий проект закону про пенсійну реформу, в якому приховано підвищення до 35 років мінімального страхового стажу для виходу на пенсію