«Батьківщина» підтримує подання ГПУ про зняття недоторканності з Надії Савченко

«Батьківщина» підтримує подання ГПУ до парламенту про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Надії Савченко.

Про це заявив заступник керівника фракції Сергій Соболєв під час обговорення відповідного питання у Верховній Раді.

Парламентарій засудив спроби зробити клоунаду з цієї справи. Він також провів паралелі та нагадав про трагічні події 27 жовтня 1999 року, які відбулися в парламенті Вірменії, коли з автоматів впритул розстріляли урядовців та парламентарів. Після цього інциденту в країні почався хаос і була встановлена диктатура, зауважив Сергій Соболєв.

Народний депутат вбачає символізм у подіях у Вірменії та подіях, які сьогодні відбуваються в українському парламенті.

«Цей символізм, який закладався Путіним через Захарченко та їхню п’яту колону, достатньо чіткий», – сказав він.

Сергій Соболєв зазначив, що фракція «Батьківщина» голосуватиме за відповідне подання ГПУ щодо Надії Савченко.

До того ж політик закликав Генпрокурора не використовувати  статтю 109 ККУ (спроба захоплення державної влади) для політичної розправи, зокрема щодо депутатів місцевих рад за їхні політичні голосування у місцевих радах.

«Сьогодні парламент має ухвалити відповідне рішення, щоб назавжди в нашій країні терор не був домінуючим, коли є можливість політично доводити свою позицію», – додав Сергій Соболєв.