«Батьківщина» пропонує Раді розпочати внесення фундаментальних змін до Конституції

«Батьківщина» пропонує Верховній Раді розпочати процес внесення подальших фундаментальних змін до Конституції, зокрема щодо чіткого розподілення повноважень влади, до завершення роботи поточної сесії.

Таку пропозицію вніс заступник керівника фракції Сергій Соболєв на засіданні Погоджувальної ради лідерів парламентських фракцій та комітетів.

За його словами, проект змін до Конституції, які озвучувала лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко, «дали б можливість встановити єдину чітку вертикаль влади, єдину відповідальність за ухвалення рішень, коли виконавча влада була б сконцентрована в одних руках, а парламент зайняв би гідне місце в парламентській республіці».

Такі зміни до Основного закону, вважає політик, Верховна Рада могла би ухвалити за два тижні роботи сесії.

«Парламент міг би остаточно затвердити ці зміни на наступній сесії восени, щоб вони почали діяти ще за цього скликання», – додав заступник керівника фракції «Батьківщина».

Натомість, зазначив Сергій Соболєв, поки що всі зміни є лише косметичними.

Окрім того, Верховна Рада України має чітко закріпити стратегічний курс України на європейське партнерство та на вступ в НАТО, наголосив він.