«Батьківщина» пропонує створити парламентську слідчу комісію для перевірки підвищення комунальних тарифів

«Батьківщина» пропонує створити в парламенті спеціальну слідчу комісію, яка має проаналізувати доцільність підвищення тарифів на комунальні послуги. Готовність очолити цю комісію висловила Юлія Тимошенко.

За словами Ю.Тимошенко, Україна має змогу забезпечити потреби бюджетного сектору та ЖКГ газом власного видобутку, якщо держава поверне контроль над газовими родовищами, якими досі незаконно користується оточення Януковича.

В країні сьогодні видобувається 19,5 млрд. кубометрів газу, який значно дешевший за імпортний, а необхідно – 21,5 млрд. Тому ціна на газ для населення має бути втричі нижчою і складати 2355,7 грн., а не запропоновані урядом 7188 грн., навіть з урахуванням  2 млрд. кубометрів імпортованого газу, якого бракує.

Лідер «Батьківщини» не проти ринкових тарифів на газ, однак в них необхідно усунути величезну корупційну складову і не закладати надприбутки для «Нафтогазу», через що вартість енергоносіїв зараз кількаразово завищена.

Останнє підвищення вартості газу та інші комунальні послуги для населення Юлія Тимошенко назвала «геноцидом нації» і закликала керівництво країни пояснити українцям, наскільки справедливим є механізм формування цих підвищених тарифів.