«Батьківщина» пропонує вибір для селян.

Українське село сьогодні виживає не «завдяки», а «всупереч» політиці уряду. Хтось з селян тримає корів та здає за безцінь молоко. Хоч так заробляють та виживають. Хтось просто проїдає гроші, що держава виділяє по безробіттю чи по інших соціальних програмах. На жаль, така система абсолютно не вдовольняє сотні тисячі жителів сіл та селищ України. Виходу на державному рівні не знають. Його пропонують фахівці політичної сили, що розуміються не проблемах сільської місцевості.

Один з варіантів — ухвалення всіх законопроектів, які повернуть пільгову систему оподаткування для фермерів. Про це заявляє лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко. Вона – єдиний політик, що вийшов під стіни парламенту на мітинг-протест  «Захисти село – збережи Україну». Юлія Володимирівна переконана, що законодавчі зміни, які пропонує «Батьківщина», дозволить розпочати жити сімейним фермам.

Насправді, така форма господарювання, як сімейна ферма, є найбільш розповсюдженою в країнах Європи та Америки. Про те, аби масово запровадити її в Україні представники «Батьківщини» наполягають не вперше і не перший рік. На жаль, окрім розмов та поодиноких випадків відкриття таких ферм, далі справа не йде. Що потрібно для відкриття ферми? Безумовно, початкові кошти. Але їх можуть надати і надають успішним господарям. На півдні України вже є приклади того, що люди погодилися на відкриття сімейних ферм та мають з цього вигоду. Суть проекту полягає в тому, що компанія-виробник молочних продуктів забезпечує родину, яка виявила бажання відкрити міні-ферму, необхідним обладнанням. До безкоштовного «комплекту» входять доїльний апарат, поїлки, система освітлення з автоматичним регулятором включення/виключення, система вентиляції та кондиціювання, гумові килимки, електропастух. Зі свого боку люди готують приміщення для утримання худоби та створюють умови для розміщення обладнання. Крім обладнання, кожна з сімейних ферм отримує по дві племінні високопродуктивні нетелі української червоної молочної породи. І такий підхід – одна з пропозицій фахівців «Батьківщини». Далі – справа за успішними господарями, які отримали можливість вести свій малий бізнес.

— «Батьківщина» сьогодні підтримує вимоги аграріїв щодо відставки антиселянського уряду, заборони на продаж сільськогосподарської землі та щодо термінового ухвалення законопроектів, спрямованих на підтримку фермерів, — каже депутат Миколаївської обласної ради від партії Андрій Власенко. — Переконаний, що спільні дії принесуть бажаний результат, в першу чергу, для аграріїв. Депутати від «Батьківщини» спромагаються ухвалити таке законодавство, яке дозволить розвиватися одноосібним селянським господарствам, сімейним фермам, за якими має бути закріплено статус сільгоспвиробника та посилити державну підтримку для них.

Юлія Тимошенко пообіцяла фермерам, що «Батьківщина» домагатиметься ухвалення всіх законопроектів, які повернуть пільгову систему оподаткування.