«Батьківщина» проти обману уряду з мінімальною зарплатою та збільшенням податкового тиску, – Юлія Тимошенко

«Батьківщина» виступає проти ініціатив уряду щодо збільшення податкового тиску на малий та середній бізнес та обману з мінімальною зарплатою в 3200 гривень.

Про це лідер фракції Юлія Тимошенко заявила журналістам у кулуарах парламенту.

«Нам дуже соромно, що ця Верховна Рада маніпулює цифрами бюджету та залишає пенсії практично незмінними, середню зарплату для багатьох людей – практично неіндексовану. Цей бюджет є продовженням бідності. Фракція «Батьківщина» не голосуватиме за закони, які підвищують податки і запроваджують обман з мінімальною зарплатою», – наголосила політик.

Тимошенко пояснила, що йдеться, зокрема, про законопроект №5130, який «розвіяв урядовий обман щодо фейкового збільшення мінімальної зарплати до 3200 гривень».

«Ми всі сподівалися, що мінімальна зарплата буде 3200 гривень, але закон, внесений урядом Володимира Гройсмана говорить про те, що зарплата для бюджетної сфери в 3200 – це неправда», – зауважила лідер фракції.

Народний депутат також пояснила, що ця сума складатиметься з мінімального окладу у 1600 гривень, доплат та премій.

З огляду на це Юлія Тимошенко наполягає: «Якщо уряд задекларував мінімальну зарплату в 3200, то вона має бути такою для всіх. А вже потім, спираючись на неї, згідно з тарифною сіткою, мають збільшуватися оклади висококваліфікованих працівників».

Голова фракції також вважає неприйнятним урядовий законопроект №5031, який заганяє у безвихідь місцеві ради.

«На села, селища та маленькі міста урядом перекладається велика кількість видатків – комунальні платежі бюджетної сфери, інші соціальні видатки. Але гроші на ці програми не даються. Це все спричинить дефіцит місцевих громад майже в 20 млрд гривень», – застерігає політик.

Окрім цього, лідер «Батьківщини» розкритикувала наміри уряду Гройсмана збільшити податки для малого та середнього бізнесу.

Юлія Тимошенко переконана, що збільшити доходи можна іншим шляхом – ухваленням «антиофшорного» законодавства, на чому послідовно наполягає «Батьківщина». І це, за словами Голови партії, дозволило б ще в цьому році додатково зібрати 67 млрд гривень до бюджету.

«На тлі корупції у вищих ешелонах влади запропонований бюджет-2017 є знущанням та наругою над країною. «Батьківщина» не голосуватиме за такий бюджет», – підсумувала лідер «Батьківщини».

Фракція «Батьківщина» не голосувала за урядові законопроекти №5130, №5031.

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Юлія Тимошенко: Ми покладемо край неоколоніальній політиці, коли країну затягують у борги, ще й змушують утримувати «наглядачів» за свій рахунок

Докладніше

Юлія Тимошенко: До миру потрібно прокладати справжній, реалістичний, справедливий шлях

Докладніше

Юлія Тимошенко ініціює створення спеціальної парламентської місії для досягнення миру

Докладніше
Календар новин
Серпень 2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31