«Батьківщина» стурбована станом свободи слова в Україні, – заява партії

У партії «Батьківщина» глибоко стурбовані наступом на свободу слова, який відбувається в Україні.

«Останнім часом ми стаємо свідками безпідставних утисків свободи слова, бачимо наступ на ЗМІ, які критично інформують суспільство про стан справ у країні, та намагання влади прибрати до рук ще непідконтрольні їй медіа: перешкоджання діяльності студії Савіка Шустера, провладний тиск на канал «112 Україна». Сьогодні до сумного переліку додалося ще й навмисне затягування з продовженням видачі ліцензії телеканалу «1+1» та спроби його рейдерського захоплення», – йдеться у заяві партії.

У «Батьківщині» зазначили: «Свобода слова – це єдине надбання, яке Україна зуміла  відстояти за всі роки незалежності. Тому сьогодні надзвичайно прикро спостерігати, як нищаться демократичні, європейські цінності».

«Особливо вражає те, що загроза незалежній журналістській діяльності йде від Президента Петра Порошенка, який має безпосереднє відношення до медійного бізнесу, і має, як ніхто інший, знати ціну правдивого слова», – наголосили в партії.

У зв’язку з цим «Батьківщина» закликає чинну владу припинити наступ на свободу слова в Україні та дати можливість журналістам чесно і неупереджено виконувати свою роботу.

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Юлія Тимошенко: Ми покладемо край неоколоніальній політиці, коли країну затягують у борги, ще й змушують утримувати «наглядачів» за свій рахунок

Докладніше

Юлія Тимошенко: До миру потрібно прокладати справжній, реалістичний, справедливий шлях

Докладніше

Юлія Тимошенко ініціює створення спеціальної парламентської місії для досягнення миру

Докладніше
Календар новин
Серпень 2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31