«Батьківщина»: Так звані вибори в окупованому Криму є нелегітимними

«Батьківщина» проголосувала за проект Постанови про Заяву Верховної Ради України щодо невизнання легітимності так званих місцевих виборів на тимчасово окупованих територіях України – Автономна Республіка Крим та м. Севастополь (№2119).

Заступник Голови партії «Батьківщина» Сергій Соболєв назвав відповідний документ своєчасним. Адже політик щойно повернувся з моніторингового комітету ПАРЄ, де був присутній на 20-хвилинній доповіді особи, яка відповідала за моніторинг цих виборів: «Жодного слова, жодної згадки про незаконність виборів на окупованій частині Криму та Севастополя».

Саме тому, переконаний політик, ця заява має негайно надійти в усі відповідні інституції, включаючи ПАРЄ.

«Для того щоб позиція абсолютної більшості глав держав, яка була висловлена наступного дня (після виборів – ред.), звучала разом з позицією українського парламенту. До того ж ключові фрази, які є в заяві, дають чітку оцінку діям загарбників», – запевнив він.

Будь-які вибори, які проходять на окупованій території, –  це є пряме порушення всіх міжнародних  норм і цей принцип повинен проголосити найвищий законодавчий орган – Верховна Рада, заявив Сергій Соболєв.