«Батьківщина» вимагає негайного звіту та відставки Голови НБУ Валерії Гонтаревої

«Батьківщина» вимагає негайного звіту та відставки Голови НБУ Валерії Гонтаревої, а також створення Тимчасової слідчої комісії щодо роботи Нацбанку під її керівництвом.

Про це Голова фракції Юлія Тимошенко наголосила під час виступу на Погоджувальній раді лідерів парламентських фракцій та комітетів.

«Зараз у країні розгортається гіперінфляція. Люди не можуть співставити свої доходи із різко зростаючими цінами в усіх сферах реалізації товарів і послуг. Це є наслідком абсолютно злочинної роботи Національного банку»,— зазначила вона.

Лідер «Батьківщини» наполягає, щоб Верховна Рада перед звільненням Гонтаревої з посади Голови НБУ заслухала її звіт, а також створила ТСК, яка розбереться «як можна було довести країну до такого рівня інфляції та стрімкого падіння соціальних стандартів».

«Наша фракція також вимагатиме притягнення Голови НБУ до кримінальної відповідальності», – додала політик.

Окрім того, Юлія Тимошенко  застерігає парламент у неможливості призначення на цю посаду «спільників Гонтаревої та кишенькових банкірів Порошенка», маючи на увазі кандидатуру Якова Смолія, який розглядається президентом як наступник Гонтаревої.

«Батьківщина» не голосуватиме за призначення Якова Смолія на посаду керівника Нацбанку, – заявила Голова фракції. – Це та людина, яка була спільником Гонтаревої у проведенні цієї ганебної грошово-кредитної політики. Не можна допустити, щоб така політика проводилась й надалі».

Команда «Батьківщини», як зазначила Тимошенко,  пропонує впровадити в Україні нову грошово-кредитну політику, яка «поставить на місце всі показники життя країни: в економиці, у фінансах, соціальній сфері».

Екс-прем’єр-міністр зауважила: «Нам не можна більше користатися тими фінансовими і грошовими стратегіями, які руйнують нашу країну. Керувати НБУ мають професійні люди. Продовження діючої грошово-кредитної політики означатиме свідоме вбивство національної валюти і це матиме трагічний наслідок».

Юлія Тимошенко також розкритикувала наміри влади впровадити RAB-тарифи, що означає чергове підвищення тарифів на електроенергію для населення.

«Ми вимагаємо скасування постанови про введення RAB-тарифів. Це 30 мільярдів гривень, які покладе в кишеню президент в корупційному середовищі», – сказала вона.

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Юлія Тимошенко: «Батьківщина» – єдина команда, яка розробила цілісну, ефективну, всеохопну програму, щоб підняти Україну на інший рівень життя

Докладніше

Партія «Батьківщина» вимагає звіту уряду про ситуацію у сфері ЖКГ і пропонує свій план наведення ладу в галузі.

Докладніше

Дорогі первомайці!

Докладніше
Календар новин
Вересень2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30