«Батьківщина» вимагає припинити тотальні фальсифікації при підрахунку голосів, – заява

Партія «Батьківщина» заявляє про масові фальсифікації під час підрахунку голосів на всіх округах, де у неділю відбулися проміжні вибори до Верховної Ради, і вимагає припинити маніпуляції.

Про це йдеться у заяві партії.

«За результатами паралельного підрахунку голосів, який провели наші штаби, кандидати від «Батьківщини» впевнено перемагають щонайменше у трьох округах: 151-му на Полтавщині (Руслан Богдан), 183-му на Херсонщині (Юрій Одарченко) та 206-му на Чернігівщині (Юрій Власенко). Разом з тим, інформація, яку ми отримуємо від штабів в усіх 7 округах, свідчить, що партія влади вдалася до відвертих фальсифікацій після закриття дільниць, під час підрахунку голосів», – заявили в «Батьківщині».

Партія закликала правоохоронні органи пам’ятати про свою основну функцію – стежити за дотриманням законів.

«Прокуратура і поліція, інші правоохоронні органи – ви не повинні сприяти фальсифікаціям на виборах, ви мусите припинити бути спільниками бандитизму, який розгорнула партія влади!» – наголосили в заяві партії.

«Батьківщина» також звернулася до Президента України: «Якщо звання гаранта Конституції щось значить для Президента, він мусить негайно зупинити свавілля і беззаконня, які почалися в округах», – переконані в «Батьківщині».

Нагадаємо, під час сьогоднішніх виборів були зафіксовані масові порушення. У тому числі підкуп виборців – у Чернігівській області та у Дніпрі. У Херсоні несподівано кілька разів оголосили про «замінування» виборчих дільниць у 183-му виборчому окрузі, що кваліфікували як спробу зірвати вибори на окремих дільницях, застосовуючи брудні виборчі маніпуляції. На Луганщині зафіксована ще одна спроба вплинути на виборчий процес через заміну складу виборчої комісії на дільниці.