«Батьківщина» вимагає розслідувати факти корупції щодо закупівлі ліків і медобладнання

«Батьківщина» звертатиметься до правоохоронних органів з вимогою розслідувати факти масштабної корупції під час закупівлі ліків і медичного обладнання за державні кошти, про що свідчить звіт Рахункової палати.

Про це сьогодні заявила лідер фракції Юлія Тимошенко в ефірі телеканалу «NewsOne».

«Наша фракція за результатами звіту Рахункової палати щодо витрат на закупівлю ліків та медичного обладнання за державні кошти у 2014-2017 роках посередництвом міжнародних організацій готує розгорнуте звернення до контролюючих правоохоронних органів», – зазначила вона.

Парламентар висловила сподівання, що ці злочини буде розслідувано, а причетних до них притягнуть до відповідальності.

«У 2016 році Україна передплатою через міжнародні організації закупила ліків на 4 млрд грн. На кінець 2016 року було постачено лише 17% ліків. Водночас у 2017 році державою було витрачено 6 млрд грн, проте на кінець цього року ліки так і не поставили взагалі», – обурилась політик.

Вона також зауважила, що та невелика кількість ліків, які відправили нашій країні в 2016 році, мала прострочений термін придатності.

«Відповідно до світової практики, великі фармацевтичні кампанії віддають прострочені ліки безкоштовно у малорозвинуті країні. А Україні такі ліки у 2016 році поставили за високою ціною, і то – половину від запланованого. Онкохворі діти залишились без ліків, тому що їх або не поставили, або вони виявились простроченими», – сказала Юлія Тимошенко.

У зв’язку з цим лідер «Батьківщини» назвала такі дії «свідомим, плановим вбивством українців» тими особами, які були причетні до корупційних оборудок навколо закупівлі ліків та медичного обладнання за бюджетні кошти.

«Наведені дані у звіті Рахункової палати потребують розслідування. Це кримінальна справа із довічним ув’язненням, адже мова іде про вбивства українців», – підсумувала Юлія Тимошенко.

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Юлія Тимошенко: «Батьківщина» – єдина команда, яка розробила цілісну, ефективну, всеохопну програму, щоб підняти Україну на інший рівень життя

Докладніше

Партія «Батьківщина» вимагає звіту уряду про ситуацію у сфері ЖКГ і пропонує свій план наведення ладу в галузі.

Докладніше

Дорогі первомайці!

Докладніше
Календар новин
Вересень2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30