«Батьківщина» вимагає, щоб парламент ухвалив мораторій на продаж землі 7 грудня

«Батьківщина» вимагає, щоб парламент у четвер, 7 грудня, першочергово ухвалив рішення про п’ятирічний мораторій на продаж сільськогосподарської землі, а вже потім ухвалював проект Державного бюджету на 2018 рік.

Про це лідер фракції Юлія Тимошенко наголосила під час виступу з трибуни Верховної Ради.

«Не можна дати можливість земельній мафії привласнити землю з 1 січня 2018 року! Ми наполягаємо, щоб до розгляду законопроекту про бюджет у четвер, 7 грудня, першим питанням розглянули законопроект про продовження мораторію на продаж сільськогосподарської землі на 5 років. У Верховній Раді для ухвалення рішення буде достатня кількість депутатів», – зазначила вона.

_APM3341

«Батьківщина» також вимагає, щоб вже сьогодні профільний комітет ВР розглянув відповідний документ.

На переконання Юлії Тимошенко, парламент «має дати право власникам паїв продати свої землі державі, якщо вони того хочуть, за ринковою, а не за спекулятивною заниженою вартістю».

Вона також наголосила на тому, що запровадження мораторію є питанням державної безпеки, адже йдеться про 42 млн гектарів землі, які становлять 72% території України.

«Ми не можемо допустити, щоб українську націю позбавили цього багатства! Або ми в четвер захищаємо землю від продажу, або країни не буде!» – сказала парламентарій.

Окрім того, лідер «Батьківщини» зазначила, що місцеві вибори в ОТГ наразі відбуваються «під знаком боротьби за землю». Політик нагадала про представника «Батьківщини» Хасана Хасаєва, якого позбавили громадянства і не зареєстрували як кандидата на посаду голови Таїровської ОТГ в Одеській області.

Насамкінець Юлія Тимошенко нагадала, що в понеділок, 4 грудня, на Погоджувальній раді керівників парламентських фракцій та комітетів розгляд законопроекту №5476 про продовження мораторію на продаж сільськогосподарської землі на 5 років на поточному сесійному тижні підтримали всі фракції та групи, окрім президентської БПП.

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Ставка на професіоналів: «Батьківщина» веде в мери Києва Олексія Кучеренка

«Батьківщина» йде на місцеві вибори з гаслом ЄДИНА НАДІЙНА КОМАНДА

Докладніше

Юлія Тимошенко: Об’єднуємося заради відновлення миру в Україні

Календар новин
Серпень 2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31