«Батьківщина» вимагає від Ради дати президенту можливість виконувати його конституційні обов’язки

Після обрання Президента люди очікують на зміни в країні. Натомість парламент проводить ганебну політику блокування – не дає можливості главі держави виконувати свої конституційні  обов’язки.

Про це заявив перший заступник Голови фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв з трибуни Верховної Ради.

«Те, що зараз відбувається – намагання зірвати дострокові вибори та відмова призначити тих посадовців, які, згідно з Конституцією, є прямо сферою відповідальності Президента, – це свідоме гальмування будь-якої політики та змін в Україні», – наголосив він.

Народний депутат обурився тим фактом, що Зеленський здійснює важливі закордонні візити в час, коли не призначено нового очільника МЗС, а «матеріали для Брюсселя йому готував старий міністр закордонних справ Клімкін, який далі сидить на своїй посаді і вдає, що нічого не відбулося».

«І парламент, замість того, щоб сьогоднішнє засідання розпочати з відставки міністра закордонних справ, міністра оборони, голови СБУ, робить в напівпорожній залі вигляд, що нічого не відбувається», – додав Сергій Соболєв.

Тому позиція «Батьківщини» однозначна: є конституційні повноваження Президента, які він повинен мати змогу виконувати.

«І вони не є в тому, як ділити Антимонопольний комітет, інші регулятори (чим займався Порошенко з першого дня президентства). Є прямі конституційні обов’язки глави держави  – питання закордонних справ, це питання оборони  і питання СБУ. Тому треба негайно зробити ці ключові призначення. Ми звертаємося до парламенту: будь ласка, складіть графік роботи Ради таким чином, щоб безперервність влади була дотримана – і в Конституції, і в законах України. Це буде найкращий варіант для того, щоб суспільство відчуло зміни», – підсумував перший заступник Голови фракції «Батьківщина».