«Батьківщина» вимагає від уряду знизити тарифи на газ і тепло для громадян та припинити говорити про принизливі субсидії

Нарешті парламент, лише в першому читанні, ухвалив розроблений Ю.Тимошенко законопроект №2835 про внесення змін до Податкового кодексу щодо здешевлення  вартості газу для населення, який передбачає зниження тарифів.


Юлія Тимошенко висловила сподівання, що впродовж двох тижнів документ буде доопрацьовано з урахуванням  зауважень і пропозицій народних депутатів та остаточно проголосований.
Зазначений законопроект підтримали майже всі народні депутати, окрім фракції Народний фронт.
Лідер фракції висловила жаль, що прем’єр-міністр особисто обдзвонював всі фракції, щоб перешкодити цьому голосуванню.
«Про принизливі субсидії взагалі соромно говорити: якщо ви поставите нормальні тарифи на газ і тепло, то ніяких субсидій не потрібно», — заявила Юлія Тимошенко.
Партія ВО «Батьківщина» переконана, що зараз є всі підстави розпочати не фейкові реформи, а реальне служіння народу і реальні зміни у країні. «Нам з вами потрібно серйозно працювати для того, щоб політика України перетворилася в справжню, сильну, національну політику, яка піднімає економку, ставить на ноги наші родини, яка дає нам шанси на реформи», — переконана Юлія Тимошенко.

Наш видобуток українського газу — це і є наша енергетична незалежність і наша політична свобода.

Фракція партії ВО «Батьківщина» закликає парламент підтримати депутатський законопроект «Батьківщини», який передбачає зниження ренти для державних підприємств: зокрема пропонується залишити для підприємств спільної діяльності 70% ставки ренти, а всім іншим  встановити: для глибоких свердловин — 29%, для надглибоких свердловин — 14%.
Такої високої ренти — 70%, яку запровадив уряд на видобуток газу, ніде у світі немає. Зокрема, в Данії рента найвища — 39 %, у Німеччині — 37% , в Угорщині- 30%, Австрії — 22%,Туреччині — 12%.
Зниження ренти на газ, яке стане можливим завдяки відповідному законопроекту, дозволить суттєво зменшити вартість газу для населення, зокрема на 1000 грн. за тисячу метрів кубічних.
Тарифи, які виставила влада українцям на рівні 7 тис. 188 грн за тисячу кубометрів газу — прихована система додаткового оподаткування людей і значно перевищує вартість видобутку.
Зниження тарифів — це питання одного дня, але для цього в уряду має бути політична воля та бажання припинити приниження людей.

Політика і стратегія уряду — реальне знищення державної галузі видобутку газу.

«Для того, щоб «поставити тарифи на місце» потрібен один день. Незбиткова, ринкова ціна на український газ значно нижча, ніж сьогодні вона є для людей. Просто цей уряд вирішив, що він може через тарифи, як через податки, забрати в людей все, що йому потрібно» — зазначила Юлія Тимошенко.
Треба встановити обгрунтовані тарифи, тоді не потрібні будуть і субсидії.

***
Миколаївська обласна організація партії ВО «Батьківщина» наполягає на першій же сесії всіх міських та районних рад винести на  обговорення проекти рішень, які мають на меті переглянути тарифи ЖКГ.
Мова йдеться про зниження нормативу водоспоживання, споживання тепла, вартості оплати за обслуговування будинків та норми на вивіз і накопичення сміття.
«Перше — це зниження нормативу водоспоживання. Як відомо, жителі міста, в яких немає лічильників, щомісяця платять за значно завищену кількість кубічних метрів води на кожного члена родини, що мешкає в квартирі. Це при тому, що, зовсім не економлячи воду, майже нереально витратити більше 3 кубічних метрів на місяць».
У цьому випадку людей обкрадають тричі. Спершу вони платять за неіснуючу воду, потім водоканал списує гроші буцім-то на оплату електроенергії за накачування води, а потім цю воду ще ніби й очищають на очисних спорудах. Усі ці гроші йдуть у кишені корумпованих чиновників.
Інша тема, що буде винесена на обговорення — споживання тепла.
Як показав аналіз, проведений партією «Батьківщина», споживачі, які мають лічильники, платять за опалення на 40% менше, ніж ті, в кого немає приладів для обліку тепла. У підсумку підприємства вдаються до обману, списуючи «зайві» гроші на покупку газу, який вони насправді не спалюють. Ця схема витягує з кишень споживачів останні копійки й збагачує недобросовісних чиновників.

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

У Первомайську «батьківщинівці» влаштували свято для дітей

Докладніше

Юлія Тимошенко: Ми покладемо край неоколоніальній політиці, коли країну затягують у борги, ще й змушують утримувати «наглядачів» за свій рахунок

Докладніше

Юлія Тимошенко: До миру потрібно прокладати справжній, реалістичний, справедливий шлях

Докладніше
Календар новин
Серпень 2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31