«Батьківщина» вимагає зупинити приховану приватизацію землі та ухвалити закони для покращення життя людей

Фракція «Батьківщина» вимагає від пропрезидентських фракцій зупинити приховану приватизацію сільськогосподарської землі та зняти з розгляду в парламенті законопроекти №2028-а та №3866, що спрямовані на узаконення корупційних оборудок із землею.

Про це Юлія Тимошенко наголосила під час засідання Погоджувальної ради керівників парламентських фракцій та комітетів.

«Сьогодні розпочалася нова хвиля приватизації сільськогосподарської землі. І це замість того, щоб розглядати цього пленарного тижня питання щодо розслідування завищених тарифів, щодо ситуації із замороженими пенсіями та зарплатами, розслідування справи Гонтаревої, яка давно має бути за ґратами. А ви, пане Парубію, ставите питання про приховану приватизацію землі. Хто вам доручив це? Дайте прізвища!» – звернулася вона до спікера Верховної Ради України.

Тимошенко уточнила, що йдеться про законопроекти №2028-а щодо корпоратизації фермерських господарств і №3866 – про приватизацію державних підприємств, що використовують сільськогосподарську землю. Політик також наголосила на необхідності  вилучити ці документи з порядку денного парламенту.

«Люди Порошенка подали до КСУ подання щодо скасування мораторію на продаж сільськогосподарської землі. Безцінна українська земля знову стає предметом корупційних оборудок», – нагадала лідер «Батьківщини».

Парламентар також вимагає, щоб ВР терміново втрутилася в ситуацію щодо тарифів для населення та ухвалила відповідні законопроекти, адже «майже половина платіжок за послуги ЖКГ не сплачується через відсутність в людей грошей».

«49% неплатежів. Люди вимикають батареї та мерзнуть у своїх оселях. Що ви робите з країною?» – обурено констатувала Юлія Тимошенко.