«Батьківщина» вийшла з коаліції, – Юлія Тимошенко

Фракція «Батьківщина» вийшла з коаліції і закликає всіх народних депутатів, які вболівають за країну, залишити лави цієї «фасадної» коаліції.

Про це сьогодні лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко повідомила журналістам у парламенті.

«Ми повинні чітко констатувати, що проєвропейської коаліції в цьому парламенті ніколи не існувало. Завжди існувала тіньова, кулуарна, кланово-олігархічна коаліція, яка формувала уряд і правила державою і яка довела країну до крайнього ступеню руйнації нашого життя. Саме ця кланово-олігархічна коаліція, яка уособлює владу в Україні, свідомо не обороняє нашу країну від зовнішнього агресора», – заявила Голова фракції.

На її думку, ситуація, яка склалася в країні, є наслідком діяльності кланово–політичної коаліції.

Юлія Тимошенко наголосила: «Партія «Батьківщина» і фракція «Батьківщина» важають неприпустимим продовження перебування в цій зграї, яка насправді не має жодного шансу, бо не хоче провести реформи, захистити Україну, перезавантажити все наше життя».

«Ми закликаю всіх народних депутатів країни, як не втратили честь, совість і відповідають перед країною, покинути лави цієї «фасадної» формальної коаліції, яка прикривала справжній стан справ», – звернулася до парламентарів Тимошенко.

Вона нагадала, що рішення Конституційного Суду від 6 квітня 2010 року «дозволяє в індивідуальному порядку як зайти в коаліцію, так вийти з неї».

Лідер «Батьківщини» також звернулася до всіх здорових активних сил українського суспільства і парламенту із закликом «єднатися для того, щоб добитися абсолютно нового політичного процесу і повного перезавантаження політичної ситуації в країні».

«Прийшов час назвати речі своїми іменами! Досить мовчати! Нам потрібно реально добити кланово–політичну систему управління країною. Прийшов час втілити в життя всі заповіти першої та другої революцій. Ми готові до консолідації суспільства», – наголосила політик.

Юлія Тимошенко також заявила, що треба зробити все, щоб «перезавантаження політичного процесу відбулося у мирний, конституційни спосіб, щоб ситуація не вийшла з-під контролю і ми не втратили країну».

Голова фракції звернулася до українців із закликом із допустити «ніяких революційних дій, які можуть привести до втрати нашої держави, адже повинна бути «консолідація, мирне, конституційне перезавантаження всіх політичних процесів в країні».