«Батьківщина» закликала Юрія Луценка відмовитись від участі в шоу з обрання кишенькового Генпрокурора

Фракція «Батьківщина» закликає Юрія Луценка відмовитись від участі у шоу з обранння кишенькового Генпрокурора.

Про це заявила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко в інтерв’ю журналістам.

«Ми пройшли з Юрієм Луценко досить важкий спільний шлях, в тому числі в тюрмах і засланнях. Але я вважаю, що Юрій Луценко після політичних репресій міг би виступити і сказати, що він відмовляється від участі в усіх цих принизливих політичних шоу, в цих неконституційних і не дуже моральних дійствах. Ми від нього такого рішення ще чекаємо», – пояснила політик.

На думку лідера фракції, таке призначення нівелює будь-які спроби реформувати ключовий орган правової системи.

«Питання не в тому, що хтось погано ставиться до Юрія Луценка. Просто якщо він буде призначений Генеральним прокурором, то порушиться ключова сутність керівника ГПУ – незалежність від будь-яких політичних персон, політичних партій, уряду, парламенту і Президента. Генпрокурор призначається для того, щоб навести лад в Україні, яка наповнена офшорними схемами, корупцією на вищому рівні. Генпрокурор має бути відданий закону, Конституції, Україні і готовий до боротьби, у тому числі проти вищих посадових осіб держави. На жаль, прокурор, який сьогодні так проштовхується президентом, не буде мати такої свободи і такого ступеня незалежності, яка потрібна для Генпрокурора в наших умовах», – наголосила Тимошенко.

Політик переконана, що «єдиний правильний шлях для Президента сьогодні – прислухатись до того, що говорить громадянське суспільство, і розглянути кандидатури на Генпрокурора від громадськості, обравши гідну людину, якій вірить і яку підтримує країна».