«Батьківщина» закликає парламент до публічного розгляду держбюджету

Фракція «Батьківщина» закликає парламент до публічного розгляду проекту Держбюджету-2015, а також проголосувати його з дотриманням всіх процедур у цілому у вівторок, 30 грудня.

Про це заявила лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко з парламентської  трибуни.

«Прошу всіх не робити з нашого бюджету — стратегії реформ на наступний рік — якісь кулуарні, підковдрові невідомі нікому ігрища.  Прозорість, чітке обговорення з громадянським суспільством і прийняття бюджету і законів з дотриманням всіх процедур: у четвер — у першому читанні та у вівторок — повноцінно у другому читанні. А за цей час провести громадські слухання, провести повноцінну роботу в комітетах і вийти зі справжніми реформами, а не з черговими цифрами, які знищують нашу країну і знекровлюють наш народ. Коаліція для того і створювалась, щоб показати високий клас, а не просто вижити. Вірю в те, що у нас все вийде», — зазначила вона.

За словами лідера «Батьківщини», ухвалення держбюджету вкрай важливе, як і Податкового та Бюджетного Кодексів, які забезпечують функціонування держави і зупиняють дефолт.

«Бюджет — це не цифри, це стратегія розвитку держави мінімум на рік, а, в принципі, на три роки.  Категорично заперечую проти того, щоб наступний рік представники виконавчої влади називали роком виживання — не для того український народ так наполегливо боровся, щоб ми зараз боролися за виживання», — повідомила Тимошенко.

На її думку, «нам, як нації, потрібно ставити значно амбітніші, значно сильніші цілі: наступний рік має стати роком реформ, роком перетворення і роком відродження, роком становлення і роком початку інтеграції України в Європейський союз і НАТО — і тоді ми знаємо нашу мету і знаємо до чого йти».

«Ми зобов’язані з вами дати розвиток економіці, а значить — знизити податки. Це значить, що у людей мусять бути гроші, щоб підтримувати економіку і ринок. Ми хочемо децентралізації, а значить гроші мають бути в регіональних бюджетах, а не в центральному. Ми хочемо розвитку економіки, а це означає не чіпати і пальцем податкову систему для аграріїв. Ми зобов’язані  запропонувати країні зовсім іншу концепцію», — заявила Тимошенко.