«Батьківщина» закликає владу припинити політичні репресії, – Сергій Соболєв

«Батьківщина» закликає чинну владу не йти шляхом Януковича й припинити політичні репресії проти опозиції.

Про це заявив перший заступник керівника фракції Сергій Соболєв, виступаючи сьогодні з парламентської трибуни.

«Час політичних репресій, який знову почався в Україні, – це гарне нагадування для тих, хто не зрозумів уроків Януковича. Хоча, що їм розуміти, якщо вони тоді працювали в уряді Януковича, вони тоді співпрацювали з усією його бандою, а сьогодні вони нам будуть розповідати, як треба працювати», – наголосив він.

Сергій Соболєв вважає, що «політичні репресії, які розпочалися в Україні проти представників реальної опозиції, зокрема проти Юлії Тимошенко, – це приклад того, як нинішня влада продовжує політику Януковича».

«Покажіть мені хоч одну справу проти тих, хто реально закликав «Русскую весну» на Сході і на Півдні! Покажіть мені хоч одну справу проти реальних сепаратистів! Де зараз гуляє Юра Єнакієвський завдяки тому, що Генеральна прокуратура умисно закрила всі кримінальні справи проти нього? Де зараз гуляє Колобов? Сьогодні в уряді сидить заступник керівника служби Колобова на посаді міністра, вдумайтесь! А ви Колобова шукаєте по всьому світу?! Я думаю, ви нічому не навчились: ті, хто служили Януковичу, перефарбувались і сьогодні служать Порошенку», – обурився депутат.

Звертаючись до нинішньої влади, він також додав: «Ви дуже швидко зрозумієте, що це – шлях на «Титанік», бо ваша команда дуже скоро буде, там де зараз Янукович».

Окрім того, Сергій Соболєв заявив про повну бездіяльність чинної влади у вирішенні катастрофічної ситуації у Львові.

«Такого рівня політичного безумства, коли готові утопити у смітті цілі міста, включаючи пам’ятку ЮНЕСКО Львів, я не пам’ятаю», – зазначив парламентар.

За словами Сергія Соболєва, влада, замість того, щоб негайно створити урядову і президентську комісію та реально оголосити Львів зоною стихійного лиха, замість того, щоб негайно виділити спеціальні полігони, відкриває кримінальні справи проти тих, хто вивозить сміття зі Львова і робить все можливе для того, щоб вирішити це питання.

У зв’язку з цим депутат від «Батьківщини» нагадав, як при прем’єр-міністрі Юлії Тимошенко вирішувалось питання відсутності води у Львові: «За рік було створено урядову комісію, налагоджено пряму співпрацю прем’єр-міністра Тимошенко і мера Львова, і тепер місто має воду».

Нагадаємо, Юлія Тимошенко закликала припинити політичні репресії проти опозиції, зокрема щодо членів партії «Батьківщина».

«Політичні репресії в Україні досягають апогею. Проти двох третин керівників обласних партійних організацій «Батьківщини» порушені кримінальні справи, обшуки відбуваються у всіх наших партійців, які мають лідерські позиції в регіонах. Людей залякують, обшукують, порушують кримінальні справи, вимагають вийти з партії «Батьківщина». Я не пам’ятаю такого навіть у найгірші часи», – заявила парламентар.