«Батьківщинівці» взяли участь в дискусії щодо тарифів на послуги ЖКГ.

Члени ВО «Батьківщина» під час «круглого столу» у Миколаєві наголосили на необхідності проведення енергоаудіту міста. Голова правління «Співтовариства власників житла України», міністр з питань ЖКГ України 2007-2010 рр., радник Ю.Тимошенко, Олексій Кучеренко, відзначив, що, на жаль, програма комплексної енергомодернізації, яку пропонував уряд Тимошенко, в Україні не працює.

Про це повідомляє прес-служба Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина».

В роботі експертної дискусії взяли участь депутати Миколаївської обласної та міської рад, науковці, представники громадськості. Як заявив Олексій Кучеренко, «сьогодні Україна перебуває під загрозою перерахунку тарифів на газ за 10 місяців, орієнтовна сума якого становить близько 3 млрд. грн. Перерахунок може торкнутися 10 млн. чоловік. В цьому полягає величезна соціальна небезпека. Необхідно запускати рушійний механізм, фінансовий, інституційний ресурс і допомагати людям готувати їх будинки до підвищень ринкових цін на газ».

Також Олексій Кучеренко нагадав, що у 2009 році депутатами Верховної Ради України була прийнята програма забезпечення обліками тепла усього житлофонду, яка мала бути реалізована до 2011 року. Втім, вона провалена і перенесена на 2018 рік завдяки позиції нинішньої влади.

Депутат Миколаївської обласної ради від «Батьківщини», заступник голови постійної комісії з питань ЖКГ, регулювання комунальної власності, приватизації та капітального будівництва Ігор Івануна зазначив, що «тарифну петлю на шиї українців затягує нинішній уряд. Адже людям пропонують єдиний вихід, — підвищення тарифів. Втім, насправді тариф повинен стимулювати монополіста до скорочення втрат, модернізації обладнання, переходу на альтернативу, конкурування за видами палива. Самі мережі при цьому повинні залишитися в муніципальних компаніях». Позицію «батьківщинівців» підтримали спеціалісти у галузі ЖКГ.