Депутат від «Батьківщини» піддав гострій критиці рішення уряду.

Миколаївщина недоотримала обіцяних мільйонів на ремонт сумнозвісної траси Н-11 «Миколаїв-Дніпропетровськ». А ту суму, яка виділена від КМУ, депутат Миколаївської обласної ради Олександр Бондар вважає подачкою.

Про це повідомляє прес-служба Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина».

Ситуація навколо траси Н-11 викликала серйозний громадський резонанс, втім нинішня влада слабо реагує на громадські протести з приводу перекриття траси. Один з активних учасників акції громадянської непокори, депутат Миколаївської обласної ради від ВО «Батьківщина» Олександр Бондар так прокоментував рішення уряду про виділення коштів на ремонт дороги: «Нас всіх кинули. Жителів Новобужжя, Снігурівщини, Первомайщини, Єланецького району та інших територій бездоріжжя Миколаївщини. Виділили 100 мільйонів гривень на ремонт десяти кілометрів траси Н-11. А ремонту та відновлення потребує 76 кілометрів вщент розбитих доріг. Цей крок у вигляду виділення коштів, – просто брехня зі смаком цинізму, замилювання очей».

Як відомо Службою автомобільних доріг у Миколаївській області вдалося захистити фінплан з ремонту доріг в області на загальну суму 324 мільйони гривень. На жаль, очікувана сума не виділена.

— Не знаю, як після розпорядження КМУ, обласне керівництво буде викручуватись і що буде обіцяти людям у питанні ремонту доріг на Миколаївщині, — зазначає Олександр Бондар. — Вірити у приїзд керівництва Укравтодору до нашої області і вирішення проблем фінансування, чесно – не сподіваюсь. Для вирішення проблеми доріг після розподілу коштів залишилось не так багато варіантів. Перший – простий, це внести зміни у даний прийнятий документ КМУ (забрати у когось кошти і віддати на нашу область). Другий – чекати друге півріччя, у разі перевиконання державного бюджету збільшувати кошти на ремонт доріг( у даному випадку може бути така ж сама ситуація-кинуть). Третій – той який запропонували спочатку Новобужани, — визнати ситуацію на дорогах Миколаївщини – техногенною, яка загрожує безпеці життя людей і тим самим використати кошти Резервного фонду державного бюджету.

Висловився депутат від «Батьківщини» із приводу сумнозвісних рейтингів губернаторів. «Виходить, що той, хто на п’ятому місці (Миколаївський — Меріков) отримав коштів на Н-11 – 100 млн.грн., — зазначає Бондар. — Водночас той, хто на двадцятому місці отримав коштів на Н-11 328 млн.грн. Дивна ситуація. Мабуть для жителів області краще не рейтинги конкретної особи, а реальні справи. Серед яких — дороги». Депутати від «Батьківщини» й надалі контролюватимуть питання виділення коштів на ремонт доріг та безпосередньо їхній ремонт.