Депутат від «Батьківщини» закликав врятувати життя дівчинки

До депутата Миколаївської обласної ради від ВО «Батьківщини» Ігоря Івануни звернулися родичі дівчинки, яка потребує негайної допомоги. Мова йде про Ляховець Анастасію, семимісячне дитя, якій поставлено діагноз «гострий лімфобластний лейкоз» (рак крові).

Як стало відомо прес-службі Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина», завдяки допомозі депутатів та благодійників дитина вже пройшла перший етап лікування, адже хвороба виліковна. Але боротися із недугою та в подальшому лікувати Настю можуть не українські, а ізраїльські лікарі. Зараз дівча з батьками перебуває в Ізраїлі.

Депутат Миколаївської обласної ради від ВО «Батьківщина» Ігор Івануна на черговій сесії виступив із закликом до народних обранців допомогти дівчинці. До початку сесії було надано слово бабусі Анастасії та продемонстровано телевізійні сюжети всеукраїнських каналів. Сам Ігор Івануна та «батьківщинівці» перерахували кошти для подальшого лікування Ляховець Анастасії. Адже родичі дівча заради її порятунку продали майже все своє майно.

«Щиро вболіваю за життя та здоров’я Насті. Маленька має шанс вижити, незважаючи на страшний діагноз. Якщо допоможемо всі разом і кожен особисто», — зазначив Ігор Івануна.

Підтримати однопартійця закликав на сесії й очільник Миколаївської «Батьківщини», перший заступник голови Миколаївської обласної ради Михайло Соколов. За його словами, на жаль, право громадян на медичну допомогу онкохворим дітям не діє. Держава не в змозі захистити своїх маленьких громадян. Єдиним виходом Михайло Соколов вважає надання благодійної допомоги, до якої сам і приєднався.

Миколаївська обласна партійна організація ВО «Батьківщина» закликає всіх небайдужих людей врятувати Ляховець Анастасію. Номер картки Приватбанку 5168 7572 2104 0480 Отримувач Ляховець (Мельничук) Вікторія Василівна (мама дівчинки)