Депутати «Батьківщини» вимагають публічних призначень до органів державної влади

Народні депутати від фракції «Батьківщина» — члени Міжфракційного депутатського об’єднання «Єврооптимісти» вимагають публічних призначень на ключові посади в органах державної влади.

Вони наполягають на законодавчому закріпленні прозорих конкурсних процедур таких призначень, із зазначенням умов, чітких термінів цих конкурсів та з обов’язковим публічним обговоренням із громадськістю.

Представники «Єврооптимістів» повідомили, що у Верховній Раді вже зареєстровано новий законопроект про державну службу, який передбачає публічне призначення на посади в органи влади, зокрема на посади заступників міністрів.

Вони також заявили  про необхідність прозорого призначення керівника Державної фіскальної служби, керівництва Антимонопольного комітету, а також членів Центральної виборчої комісії.

Крім того, «єврооптимісти» переконані, що всі члени Рахункової палати повинні бути обрані Верховною Радою, відповідно до конкурсу, який має бути проведений у парламенті.

Таким чином, в Україні має бути припинено практику політичних призначень на фахові посади «за квотами» членів правлячої коаліції

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Юлія Тимошенко: Ми покладемо край неоколоніальній політиці, коли країну затягують у борги, ще й змушують утримувати «наглядачів» за свій рахунок

Докладніше

Юлія Тимошенко: До миру потрібно прокладати справжній, реалістичний, справедливий шлях

Докладніше

Юлія Тимошенко ініціює створення спеціальної парламентської місії для досягнення миру

Докладніше
Календар новин
Серпень 2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31