Депутати-«батьківщинівці» викрили факти поборів в школах та дитсадках.

Депутати від ВО «Батьківщина» міста Южноукраїнська, що на Миколаївщині, на черговій сесії міської ради наполягли надати звіт управління освіти про діяльність благодійних фондів.

Про це повідомляє прес-служба Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина».

«Ми поставили питання про те, щоби управління освіти відзвітувало про матеріально-товарні цінності, отримані установами освіти за останні 6 років, забезпечило оприлюднення відповідної інформації про надходження і використання благодійних внесків в установленому порядку. Питання виникло під час розгляду «Мораторію на діяльність благодійних фондів при школах і дитячих садках в Южноукраїнську», — зазначив депутат-«батьківщинивець» Сергій Горностай.

З’ясувалося, що загальна сума, зібрана батьками на навчальні заклади Южноукраїнська за шість років, становить 4 мільйони 360 тисяч гривень. Лідером за сумою зібраних благодійних внесків серед загальноосвітніх навчальних закладів стала школа №3, в якій за шість років зібрали 455 тисяч 656 гривень. Серед дошкільних закладів попереду дитсадок «Гармонія», де зібрали майже 861 тисячу гривень. Депутати-«батьківщинівці» вважають неприпустимі подібні побори та запропонували всім жителям міста ознайомитися з тим, куди їдуть їхні гроші.