Депутати Миколаївської обласної ради від «Батьківщини» висловилися проти забруднення акваторії порту.

На засіданні комісії обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів депутати «батьківщинівці» розкритикували дії ДП «Адміністрація морських портів України» в частині порушення екологічного законодавства.

Як повідомляє прес-служба Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина», у з’ясуванні конфлікту між Держекоінспекцією та миколаївським портом взяли участь депутати від партії, голова комісії Андрій Власенко та член комісії Анатолій Ніколенко.

За словами Андрія Власенко, тривале протистояння між установами полягає в тому, що стивідорні компанії, які знаходяться на території порту, забруднюють навколишнє середовище. Водночас екоінспекція звинувачує співробітників порту у перешкоджання діяльності, покриванні власників суден, недопусканні співробітників інспекції на територію з метою перевірки.

«Ми маємо реагувати на те, що екоінспекція зафіксувала з початку року понад 20 випадків забруднення акваторії, — зазначив у виступі «батьківщинивець» Анатолій Ніколенко. — Давайте вести відверту розмову. Закордонні капітани набагато порядні, ніж наші. Вони без проблем показують всю документацію. Тож слід наводити порядок в порту. Причому робити це комплексно із залучення миколаївської міської влади. Адже на території порту знаходяться три міських колектори, які також скидають у воду бруд». Члени комісії та учасники конфлікту погодилися з пропозиціями «батьківщинівців» вирішувати проблему у комплексі.